Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Laknátok e vályogházban?

Laknátok e vályogházban?

Figyelt kérdés
2021. máj. 14. 20:01
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
23%
#9: hát, bocs, de ezek közül egy sem nyerte el a tetszésemet.
2021. máj. 14. 21:16
 12/31 anonim ***** válasza:
77%
Nem. De nem is lenne nagyon lehetőségem. Nálunk a városban nem is láttam még vályogot. A környékünkön a házak nagy része 20-30 éve épült és egyik sem vályogból. Esetleg külterületen, szőlőhegyen lehetnek ilyenek. Költözni meg nem nagyon szeretnék.
2021. máj. 14. 21:19
 13/31 anonim ***** válasza:
37%
#10: azért szentté ne avassuk már. Maradjunk annyiban, hogy az egykori műegyetemes évfolyamtársa, Finta József is ugyanolyan tehetséges, mint ő volt. Makovecz épületei enyhén szólva megosztóak, az ismeretségi körömben egy embert se tudok, aki igazán rajongana értük. Én egy épületben jártam eddig, amit ő tervezett, a Hattyúházban (agykontrollos könyvet vásároltam), már eligazodni is borzalmas volt benne. A lift emelet beosztása teljesen megtévesztő, visszafelé pedig alig találtam meg a lépcsőt.
2021. máj. 14. 21:20
 14/31 anonim válasza:
92%
Van egy ismerősöm aki vályog házban lakik, ő nagyon szereti, kis kertes ház. Én jelenleg a panel lakást kedvelem.
2021. máj. 14. 21:25
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Igen!

Laktam is.

Vert falú házban is és vályogtégla falazatúban is.

Jelenleg is vályog a ház egy része, a bővítés csak azért nem, mert nem fért bele a keretbe.

2021. máj. 14. 21:26
 16/31 anonim ***** válasza:
21%

13: pont ezt akartam írni. Makovecz látványos épületeket tervezezt, de fenntarthatóság, élhetőség szempontjából szarok. Olyan helyen élek, ahol több Makovecz épület van, rühelli mindenki, bármennyire is szépek. Persze nem lehet tőlük megszabadulni, mert ugye Makovecz. Mindenki marhára örül neki.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, én inkább a téglára szavaznék, bár tény, hogy a modern vályogról nem sokat tudok. A régiekkel csak a nyűg van, az viszont biztos.

2021. máj. 14. 22:00
 17/31 anonim válasza:
34%
A társadalom putris rétege lakott régen vályogházban. Szerinted honnan a szarházi szó és milyen igényűek laknának ott ha volna normális alternatíva?
2021. máj. 15. 01:13
 18/31 anonim ***** válasza:
89%
Sok házról meg sem mondaná az ember, hogy vályog. Az, hogy most ilyen meg olyan előírásoknak már nem felel meg az egy dolog, de ahogy már írták többen: Kifejezetten jól szigetel, és igazából semmi hátránya nincs neki.
2021. máj. 15. 02:14
 19/31 anonim ***** válasza:
35%
17# nem igaz. Valamikor az emberek 90%a abba lakott, mert erre volt pénze. A többinek a kastélyokat építették.
2021. máj. 15. 06:47
 20/31 anonim ***** válasza:
81%

Nekünk van nyaralónak használt vályog (lakó)házunk a Balaton-felvidéken, ami 60 cm-es kőalapon áll. Hírből sem ismeri a vizesedést, csontszáraz mindenütt, jó illatú, csendes, nyáron hűs, télen meleg.

Nyilván, hogy hozzáértéssel lett építve, majd felújítva, a falak csak meszelve vannak és nem tapétázva, a padozata nem műanyag laminált, az ablakok-ajtók sem műanyagok.

Ellenben, ahol lakunk (Pest m.) többeknek a TÉGLA házuk derékig vizes, penészes, dohos. (De legalább elmondhatják, hogy téglaházuk van és ez itt valami rangot ad::)

Nem a ház anyaga szabja meg a ház vizesedését, vagy az állapotát, hanem az elkészítésének módja, a szakszerűsége, a vízelvezetése, sokszor a helyének a megfelelő kiválasztása. A minden szakértelmet nélkülöző, kalákában épült házak zöménél ezek a gondok, pedig téglából épültek, de önmagában a tégla nem garancia egy JÓ házra.

Természetesen mindenki abban lakik amiben akar, vagy amire neki futja, de így kijelenteni, hogy a vályog szar, a minden egyéb a tuti, totális hozzá nem értésre mutat.

Persze mit várunk egy olyan fórumtól, ahol elhangozhat olyan, hogy Makovecz Imre nem hozzáértő, a munkái szarok és inkább mindenféle gipszjakabok megmondják a frankót!

2021. máj. 15. 09:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!