Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Házat szeretnék, felújítandó...

Házat szeretnék, felújítandó jöhetne szóba, tapasztalat nélkül hogyan boldoguljak? Félek az egésztől, de már a lakásoktól rosszul vagyok.

Figyelt kérdés
2021. máj. 3. 21:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
46%

Varj

Addig olvasgas a temaba

Ha meg bedolnek az arak nyersz is

2021. máj. 3. 22:21
 12/19 A kérdező kommentje:

Igazából nem rögtön a nyáron vennék, mert átnézegettem a hirdetéseket és itt errefelé sok a 150-200nm anno ez volt a menő, de ma már nem annyi fenntartani mint régen, és ahogyan észreveszem nem is igen keresik őket.

55nm-en nőttem fel, nekem már a 110 is durva lenne :)

2021. máj. 3. 22:47
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ilyen össze-vissza ugrálni, hogy még a ház sincs meg, de már a felújításon aggódunk!

Először is nézz ki egy egy neked tetsző és árban, méretben megfelelő ingatlant, amihez kérd ki statikus ÍRÁSBELI véleményét.

Ha ez megvan, akkor a fő dolgokban (falak, tető) nem lőhetsz nagyon mellé, nem lesz nyakig vizes és nem omlik rád.

Az ingatlan jogi státuszát az ügyvéded rendezi.

A többi - a korszerűsítés, csinosítás - már csak az egyéni igényeid és a pénztárcád függvénye, amit akár lépésenként, bentlakókóként is megtehetsz.

2021. máj. 4. 06:24
 14/19 anonim ***** válasza:
85%
Ahogy az utolso irja. Nezz ki egy neked tetszot, de kevesebbe keruljon mint amennyid van ra. Ugyved kell, hogy ellenorizze, minden oke az ingatlannal, pl. tehermentes, nem osztatlan kozos stb. Statikus kell, aki belovi, h milyen allapotban van, h mit kell rajta felujitani. De neki sem szabad mindent elhinni, o sem lat bele a falba, h pl. egy vizesedes honnan jon. Vannak azert rejtett hibak, amikre nem nagyon lehet felkeszulni, maradjon par millio tartalek az a biztos.
2021. máj. 4. 06:33
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Új házat meg ne vegyél. Azoknak vagy nem jött még ki a rejtett hibája, vagy kijött, és pont azért adják el.
2021. máj. 4. 13:53
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Utolsóval egyetértek.

Szerintem ugyanannyi az esély új háznál is a belebukás, 5 éven belül megy szét az egész...

Nyilván ha van pénz, vagy tudja az ember felugyelni megfelelően akkor hajrá.

Mi felujitandót vettünk, nem bántuk meg, de Hozzatenném hogy apukám otthon van a témában és tudta szinte napi szinten feluygelni a felújítást is.

2021. máj. 4. 14:55
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Igen, mindenképpen szoros felügyelet kell. És rögtön szólni, ha valami nem tetszik. De azért arra is vigyázz, hogy meghalld a szakember érveit, ha valamit nem úgy csinálna, ahogy javaslod, mert mégiscsak ő ért hozzá. Viszont, néha azért javasolnak valamit, mert nekik az a megoldás az egyszerűbb. Szóval, bonyolult ügy.

Azt mondják, az első házát mindenki az ellenségének építi, a másodikat a barátjának, és csak a harmadikat saját magának. Szerintem nyugodtan lehet ezt a felújításra is vonatkoztatni.

2021. máj. 4. 15:03
 18/19 anonim ***** válasza:
Nekünk sem volt más választásunk, csak a felújítandókat engedhettük meg magunknak.. Hát, gatyafelkötős így is a történet. Viszont rengeteg dolgot meg tudtunk csinálni egyedül. pl. az egész lakást átparkettáztuk (laminált), kifestettünk, gletteltünk, erkélyen korlátot cseréltünk, átfestettük a csempét, újrazománcoztuk a kádat, és sorolhatnám. nagy változást értünk el.
2021. máj. 5. 14:25
 19/19 anonim ***** válasza:
Én megértem, hogy költözni akarsz a lakásból, és ugyanakkor stresszes egy felújítandót venni. Nézd meg többször a házat, és ha tetszik, keress statikust vagy olyan céget, aki a ház teljes átvizsgálását vállalja és írásos szakvéleményt ad. Ha szerintük jó, akkor vedd meg. Ha statikailag jó a ház, a felújítás már nem akkora rizikó.
2021. máj. 7. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!