Házat szeretnék, felújítandó jöhetne szóba, tapasztalat nélkül hogyan boldoguljak? Félek az egésztől, de már a lakásoktól rosszul vagyok.
Varj
Addig olvasgas a temaba
Ha meg bedolnek az arak nyersz is
Igazából nem rögtön a nyáron vennék, mert átnézegettem a hirdetéseket és itt errefelé sok a 150-200nm anno ez volt a menő, de ma már nem annyi fenntartani mint régen, és ahogyan észreveszem nem is igen keresik őket.
55nm-en nőttem fel, nekem már a 110 is durva lenne :)
Nem kell ilyen össze-vissza ugrálni, hogy még a ház sincs meg, de már a felújításon aggódunk!
Először is nézz ki egy egy neked tetsző és árban, méretben megfelelő ingatlant, amihez kérd ki statikus ÍRÁSBELI véleményét.
Ha ez megvan, akkor a fő dolgokban (falak, tető) nem lőhetsz nagyon mellé, nem lesz nyakig vizes és nem omlik rád.
Az ingatlan jogi státuszát az ügyvéded rendezi.
A többi - a korszerűsítés, csinosítás - már csak az egyéni igényeid és a pénztárcád függvénye, amit akár lépésenként, bentlakókóként is megtehetsz.
Utolsóval egyetértek.
Szerintem ugyanannyi az esély új háznál is a belebukás, 5 éven belül megy szét az egész...
Nyilván ha van pénz, vagy tudja az ember felugyelni megfelelően akkor hajrá.
Mi felujitandót vettünk, nem bántuk meg, de Hozzatenném hogy apukám otthon van a témában és tudta szinte napi szinten feluygelni a felújítást is.
Igen, mindenképpen szoros felügyelet kell. És rögtön szólni, ha valami nem tetszik. De azért arra is vigyázz, hogy meghalld a szakember érveit, ha valamit nem úgy csinálna, ahogy javaslod, mert mégiscsak ő ért hozzá. Viszont, néha azért javasolnak valamit, mert nekik az a megoldás az egyszerűbb. Szóval, bonyolult ügy.
Azt mondják, az első házát mindenki az ellenségének építi, a másodikat a barátjának, és csak a harmadikat saját magának. Szerintem nyugodtan lehet ezt a felújításra is vonatkoztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!