Eladó lakasomra az ingatlanügynökkel kitetettem az eladó táblát az ügynök telefonjával. Közben a szomszédom felkeresett, hogy érdekli a lakás de a közvetítő iroda kihagyásával. Jogilag ez lehetséges? Az eladási megbízás nem kizárólagos.
Ha nem kizárólagos, akkor persze hogy.
De nem értem, mér utólag gondolkodsz és mért idegenektől informálódsz...
Persze.
Bontsd fel a szerződést, és simán eladhatod, mivel nem a közvetítőn keresztül talált meg.
5: ez már nem igaz, sikerült megfékezni a hiénákat.
Kérdező: egyértelmű, kidobott milliós nagyságrendű pénz lenne. Állapodj meg a szomszéddal.
" sikerült megfékezni a hiénákat."
Miért is hiénák? Az ingatlanos kimegy, megnézi a házat, elkészíti az alaprajzot, minőségi fényképeket készít, csinál egy szakszerű hirdetést, kivisz érdeklődőket és mutogatja nekik a házat (a normális ingatlanos, tudom vannak kóklerek is, én nem róluk beszélek). Ha a tulajdonos mégis ezen kívül adja el a házat, akkor ezt ingyen csinálták, nyilván azt nem szeretnék. A másik oldalon is vannk "hiénák" szép számmal, akik az ingatlanos által kivitt vevőnek az ingatlanost megkerülve, fű alatt adják el a házat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!