Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy lehet az embernek saját...

Hogy lehet az embernek saját háza/lakása ? 20/F

Figyelt kérdés
Jelenleg vidéken élek és dolgozom mielőtt kioffolnak hogy el kéne menni dolgozni. A vásárlást nyílván nem most akarom hanem azért jóval később . A keresetem úgy Nettó 330 ezer pályakezdő vagyok. Ugye ebből már ahogy nézem pesten is fel lehet tartani kényelmesen egy albérletet. Viszont itt vidéken, pesthez képest ahol tudsz egy családi házat venni 8-12 millió között addig Pesten egy kis lakást nem lehet ennyiért. Úgy egy normál lakás ami nem egy lyuk annak is egekben az ára. Én Pesten képzelem el az életem Viszont egyáltalán nem származom gazdag családból, de nem is várnàm el hogy a szüleim vegyenek nekem lakást. És kíváncsi vagyok az emberek többsége a fővárosban hogy/ mikor vesz lakást? 30 valahány fölött, esetleg hitelt vesz fel? Milyen módon lehet?
2021. ápr. 22. 09:47
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
72%

Akkor miért kábítod irreális elvárásokkal a kérdezőt? Mint banki szakember hogy írsz le olyat hogy reális hogy ő három év múlva 42 millás pesti lakást vesz egyedülállóként hétmillió forint félretett pénzzel? Ugye érted a hozzászólásod túlzó mivoltát?

Azért merek "szemtelenkedni", mert jó sok ingatlan biznisz ment végbe a környéken most, és egyik sem így ment. Kicsit sem. Mire az ügyletek lezajlottak, 30-40% önrész és az eredeti kalkulációhoz képest alacsonyabb hitelarány lett belőle.

Én elhiszem hogy elvi lehetőség erre van. Nálunk is első kalkuláció szerint a határ a csillagos ég volt, 35-ig simán jók vagyunk. Aztán jöttek a részletek és módosító tényezők. Bal lábbal kelt fel az értékbecslő, mégsem csok képes a lakás egy négyzetméter miatt, hát ez a jövedelem rész nem vehető figyelembe mert nem úgy van megfogalmazva a szerződésben, még egy adóstárs jó lenne, de ne ő mert túl öreg stb.

Gondolom ha ennyi ideje vagy a szakmában, akkor nem meglepő, hogy egy ilyen nagyvonalú kalkuláció csöppet alakul az ügylet során.

2021. ápr. 22. 12:07
 12/23 anonim ***** válasza:
23%

Az roppant egyszerű tényecske egy picit sem zavar hogy a 4-es választ nem én adtam?

Nincs kedvem ebbe tovább részt venni, különösen nem olyan szinten hogy a ti környéketeken milyen "bizniszek" mennek és arról mit beszél a szomszéd.

Ég veled!

2021. ápr. 22. 12:20
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Én 30 éves koromig gyűjtöttem az önerőmet, majd vettem fel lakáshitelt 25 évre. A törlesztőm harmada annak, amit albérletre költöttem. Persze, nem palotát vettem, hanem egy lakást az agglomerációban, amire azóta bőven költöttem is.

Nem nyújtóztam addig ameddig a takarő ért, 2x ennyi hitelre is jogosult lettem volna, de nem akartam blődséget elkövetni. Így bőven marad minden hónapban arra, hogy tartalékoljak, és ha a számításaim nem csalnak, akkor a 10. évfordulón a teljes kölcsönt visszafizetem, nem húzom ki 25 évig.

2021. ápr. 22. 12:31
 14/23 anonim ***** válasza:
92%

Azt is leírhatnátok, hogy nem alapjog a Budapesten lakás. Vagy van rá pénzed, vagy nincsen. A kérdező úgy siránkozik ezzel kapcsolatban, mintha mindenkinek az országban lehetővé kellene tenni, hogy Budapesten lakhasson, ha akar. Nem.

----

Egyébként kérdező ha otthon laksz, akkor nettó 330-ból akár 250-et is el tudsz tenni. Ezt onnan tudom, hogy az egyik haverom is pont ennyit keres vidéken és kb ennyit is tesz el belőle otthon lakás mellett. 20 éves vagy, ember! Ha 5 évig teszel el ennyi pénzt, az már 15 millió forint. Nem is értelek. Még ha 150-200 ezret keresnél, akkor megérteném a siránkozásodat, de vidéken a kereseted kifejezetten jónak számít és ha tudsz bánni a pénzzel, nem költöd el az Isten pénzét is, akkor ennyiből már 5 év alatt is szép összeget tudsz félretenni. Vagy ha valaki soknak érzi az 5 év alatt 15 milliót, akkor is 10-12-t simán. És akkor még mindig csak 25 éves leszel, b*@szod.

2021. ápr. 22. 15:47
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

"Én Pesten képzelem el az életem"

Én meg Floridában.

2021. ápr. 22. 16:19
 16/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat :)

Kedves 15-ös nem értem a megjegyzésed Floridàt és Budapestet mióta vesszük egy kalap alá de köszi a megnyilvánulásod 😅

2021. ápr. 22. 16:42
 17/23 anonim ***** válasza:
65%

16. Én nem a 15-ös vagyok, de kevesen tudják, amikor 2007-2008-ban elkezdődött a gazdasági összeomlás (az USA-ban néhány hónappal korábban kezdődött) és az USA-ban már beestek az ingatlan árak, de Magyarországon még nem és itt a túlárazott magas árak voltak, ez mellett a forint is iszonyat túl volt értékelve és drága volt (180 ft/dollár) akkor nem viccelek, Miami-ban ugyanannyiért lehetett ugyanolyan ingatlant kapni átszámítva, mint Budapesten.

(Ez csak amolyan közgazdasági érdekesség volt most.)

2021. ápr. 22. 17:00
 18/23 anonim ***** válasza:
88%
#13 vagyok, én is Budapesten képzelem el az életem, de ha egyszer az életben nem fogok 50 milliót kinyögni könnyedén, akkor nem fogok. Bele kell törődni. Erre van kitalálva az agglomeráció. Budapesten dolgozom, bejárok, teljesen jó minden, reggel és este vonatozok 20 percet, ebbe még senki nem halt bele.
2021. ápr. 22. 18:10
 19/23 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom kinek hogyan adnak hitelt, de nekem 9 önerőre adtak 22-t, 500000-es nettóval.
2021. ápr. 23. 09:21
 20/23 anonim ***** válasza:
30%

Kiváncsi vagyok, akik lepontozták a 10-est, mi jár a fejükben.

Nincs gyorsabb vagyonosodási lehetőség.

2021. ápr. 23. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!