2 ingatlanbecslő?
Eladó lett a kertes házam, elhívtam egy nagyon közeli ismerősömet aki ezzel foglalkozik, azt mondta 9.5 milliót ér, hívott a férjem egy másikat, neki pedig ő azt mondta hogy 12 milliót ér. Mitől függ ez? Kire hallgassak?
Egyébként csendes utca, 80nm házikó, vályog falazat. Rákérdeznétek az ismerőstől hogy miért mondott kevesebbet?
Szerintem nyugodtan rá lehet kérdezni. Amúgy nem kaptál róla doksit, hogy hogyan számolt (mondjuk a férjed becslőjétől)?
Általában ahány értékbecslő, annyi becslés, mert azt próbálja belőni, hogy mennyiért menne el az ingatlan. Ahogy a piac is, ők is össze-vissza áraznak. Rakd fel 12 millióért, vagy 12.5-ért alkuképesnek.
Ha holnap nem csörög a telefon, akkor kezdj el lefelé menni az árral.
Amíg dolgoztam, voltak évek, amikor értékbecsüsök véleményére voltam utalva.
Volt, amikor 2 embertől is kértem véleményt. Ha lényeges volt a különbség, akkor összeugrasztottam őket - oldják meg egymás között és argumentáljanak.
Ha valóban akartok értékbecsüst, akkor az egyikkel dolgoztassátok ki, aztán ezt mutassátok meg a másiknak. Mondjon véleményt a különbségről.
Persze, azé a döntő szó, aki látta az ingatlant. Aki csak a szavaitokra támaszkodik, azt ne vegyétek komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!