Neztunk egy lakast. 60% a paratartalom. 1.emelet. Mitol lehet?
Az utca szintjetol 7 meterre van az ablak also resze. A festes gyonyoru,foltmentes,igenyes. A fal tokeletessegig egyenes mindenhol. Mar mar a gipszkarton egyenessege. Az egesz lakas igenyesen felujitott.
Penesz szagot nem ereztunk. Csak az elviselhetetlen parat.
Infralanelekkel futenek kizarolag.
Mosas nem volt teregetve.
Konyhaban semmi sem volt elol. Minden patyolattiszta.
Az eloszoba gardrobban tomve voltak fogason levo kabatokkal ruhakkal. Sehol egy papucs vagy cipo elol. Csak ket vendegpapucs,amit felvettunk.
A gardrob 3 nagy szekreny.
Sehol egy polc . Se ebreszto ora az agynal. Se torcsi sehol.
Olyan makettszeru volt az egesz. Az ikeaban eletszerubbek a berendezett nappalik.
Egyszeruen nincs nyoma,hogy valoban ott elnenek.
De azt allitjak,hogy ort laknak( egy 40-es hazaspar gyerek nelkul)
Az eloszobaban volt 15o cm -ig lamberia. Illett a rusztikus stilushoz. Latszott,hogy az is uj. Marmint az egesz felujitas stilusaba beleillik .
Az ablakokon gumites csinaltatva es dupla termouveg minket ablaktablan. Tehat osszesen 4 reteg uveg valaszt el az utca friss levegojetol.
A bejarati ajto uj muanyag biztonsagi ajto.
Tehat szigeteles 100% kb.
Mas szellozes nincs. Gaz nincs bevezetve a lakason belulre.
Hogy lehetne a paratartalmat levinni 30%-ra? Illetve szerintetek van-e rendszeres azas,ami okozza a parat? Hol lehet az azas?
Ilyen paraval elhetetlen a lakas.
A felujitas nagyon aprolekos es igenyes. Olyan erzetem volt,mi tha egy mesehazban lennek vagy az ikeaban diszlet lenne az egesz. Elkepzelhetetlennek tartom,hogy a csoveket ne csereltettek volna ki.
A plafonon hogy azhat ugy,hogy makulatkan feher a plafon? Ilyen tokeletes festest meg nem lattam.
Nem lehet, hogy csak szépen glettelte a falat a szaki? Odamész megkopogtatod és ha jó füled van már hallod, hogy gipszkarton, vagy szigetelés esetleg.
Egyébként a 60% nem sok. Nálunk reggelre simán lesz ennyi, ha nem szellőztetünk marad is. Van egy csomó növényünk. Ha mosunk, akkor feljebb ugrik 10%-kal kb., de bekapcsoljuk a páramentesítőt és másnapra minden megszárad.
A 30% szerintem rendkívül kevés. Én már akkor is száraz nyálkahártyákkal kelek és viszketve fekszek, ha tartósan 50 alá megyünk véletlen.
Mindeknikek koszonom a hozzaszolasat.
30 % a paratartalom a mostani lakasban konvektoros gazfutessel. Nagyon kellemes. Akkor volt 70-80%,amikor aztatva volt a falunk es bepeneszedett az osszes fal. Azota megcsinaltattak a csoveket es minden jo.
A megnezett (lehet,hogy megvesszuk) lakasban a 60%. Mert mindig ho es paramerovel megyunk lakastnezni.Rutinos versenyzok vagyunk.) 22 fok volt es 60% para. Nem volt aznap eso. Mosas nem volt teregetve es fozes se volt. Minden erintetlen volt a konyhaban. Meg szarado edeny se volt.
Peneszmentesito ceggel felvettuk a kapcsolatot.
Ha kiderul vmi,megirom ide tanulsagkepp.
Sajnos nem kopogtattam meg a falakat. Pedig hallottam volna a kulonbseget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!