Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Neztunk egy lakast. 60% a...

Neztunk egy lakast. 60% a paratartalom. 1.emelet. Mitol lehet?

Figyelt kérdés

Az utca szintjetol 7 meterre van az ablak also resze. A festes gyonyoru,foltmentes,igenyes. A fal tokeletessegig egyenes mindenhol. Mar mar a gipszkarton egyenessege. Az egesz lakas igenyesen felujitott.

Penesz szagot nem ereztunk. Csak az elviselhetetlen parat.

Infralanelekkel futenek kizarolag.

Mosas nem volt teregetve.

Konyhaban semmi sem volt elol. Minden patyolattiszta.

Az eloszoba gardrobban tomve voltak fogason levo kabatokkal ruhakkal. Sehol egy papucs vagy cipo elol. Csak ket vendegpapucs,amit felvettunk.

A gardrob 3 nagy szekreny.

Sehol egy polc . Se ebreszto ora az agynal. Se torcsi sehol.

Olyan makettszeru volt az egesz. Az ikeaban eletszerubbek a berendezett nappalik.

Egyszeruen nincs nyoma,hogy valoban ott elnenek.

De azt allitjak,hogy ort laknak( egy 40-es hazaspar gyerek nelkul)

Az eloszobaban volt 15o cm -ig lamberia. Illett a rusztikus stilushoz. Latszott,hogy az is uj. Marmint az egesz felujitas stilusaba beleillik .

Az ablakokon gumites csinaltatva es dupla termouveg minket ablaktablan. Tehat osszesen 4 reteg uveg valaszt el az utca friss levegojetol.

A bejarati ajto uj muanyag biztonsagi ajto.

Tehat szigeteles 100% kb.

Mas szellozes nincs. Gaz nincs bevezetve a lakason belulre.

Hogy lehetne a paratartalmat levinni 30%-ra? Illetve szerintetek van-e rendszeres azas,ami okozza a parat? Hol lehet az azas?

Ilyen paraval elhetetlen a lakas.

A felujitas nagyon aprolekos es igenyes. Olyan erzetem volt,mi tha egy mesehazban lennek vagy az ikeaban diszlet lenne az egesz. Elkepzelhetetlennek tartom,hogy a csoveket ne csereltettek volna ki.

A plafonon hogy azhat ugy,hogy makulatkan feher a plafon? Ilyen tokeletes festest meg nem lattam.

#dilemma #párásodás #Magas paratartalom #60% paratartalom
2021. ápr. 18. 03:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi a para? A 60% kicsit magas, de nem vészes. Ha nincs más baj a kecóval veszel egy páramentesítő készüléket és szevasz.
2021. ápr. 18. 06:59
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha ott élnek, és nem szeretnek szellöztetni, akkor simán felmegy ennyire a páratartalom.

Vannak ilyen ismerőseink, mikor átmegyek szaunában érzem magam, állott párás levegő, pedig mindegyiknek szárítógépe van, de a légzés, fürdés, főzés nagyon sok párát termel.

2021. ápr. 18. 07:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Páratartalommérővel mentél? :D

Nálunk 50-60között van a relatív pára, ez az egészséges.

Az is lehet, hogy nem szoktak szellőztetni és megszokták így.

2021. ápr. 18. 07:20
 4/13 anonim ***** válasza:
85%

30% páratartalomnál kiszárad a torkod, nem megfelelő! Honnan szetted?

40-60% teljesen jó!

Honnan lenne ázás 7m magasan társasházban? Ázás sehonnan. Max csőtörés, de attól nem a pára megy fel.

"Ilyen párával élhetetlen a lakás" - azzal lesz élhetetlen amit te akarsz.

2021. ápr. 18. 07:24
 5/13 anonim ***** válasza:
65%

Mert 20 fokon annyi a levegő nedvességtartalma.

Ha a fal nem beton, ami elszívja a nedvességet, akkor annyi is marad.

Én 17 évig laktam beton házban, ahol a páratartalom 40-45% volt, mert elszívja a levegőből a nedvességet, állandóan párásítógép ment, de az se sokat ért, folyamatosan fulladtam, köhögtem.

Ezért is volt jó, hogy tégla házba tudtunk költözni. Tégla társasházban a páratartalom 55-65%, családi házban 75-80 is lehet.

De csak a egyik lakásunkban van higrométer, nem szoktam mindenhol méregetni, de a száraz levegő irritál, onnan tudom lemárni. Itt 60% körül mozog.

De honnan láttad, hogy annyi? Volt kitéve higrométer?

2021. ápr. 18. 07:27
 6/13 anonim ***** válasza:
49%

"Penesz szagot nem ereztunk. Csak az elviselhetetlen parat."

Meleg volt és leizzadtál.

2021. ápr. 18. 07:29
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
60% páránál semmit sem éreztél. Te vagy a hygrométer?
2021. ápr. 18. 07:34
 8/13 anonim ***** válasza:
Paranoia level 100.
2021. ápr. 18. 07:43
 9/13 anonim ***** válasza:
80%

Az előttem szólók már mindent leírtak, én csak annyit fűznék hozzá, hogy annak a „gipszkarton simaságú” falnak azért én utánanézetnék valami szakemberrel.

Semmi normális ok nincs rá, hogy egy egyébként egészséges falat valaki végig gipszkartonoztasson, pláne pont eladás előtt.

Az egyetlen általam ismert példa ilyenre az vastagon átverés volt: az eladó gyorsan eltüntette a nedvesedést, ami egyébként csak milliókból lett volna megoldható.

Ha pedig esetleg energiatakarékossági szempontból sikerült az eladóknak BELÜLRŐL hőszigeteltetni a falakat, akkor az is borítékolható, hogy ha esetleg eddig nem is vizesedett/penészedett a fal, akkor ezután majd fog…

2021. ápr. 18. 08:02
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is megnézetném valakivel. Mostanában nagyon sokan újítanak fel csak eladásra, úgy, hogy 2-3 év múlva kezdheted előről. A kedvencem a csempéztük a fürdőszobát, festettünk. Vezetékek cseréje lassan időszerű lesz. Na ezért érdemes volt felújítani...
2021. ápr. 18. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!