Sok vevő miért érzi személyes sértésnek hogy egy adott ingatlan túl drága?
Pontosan kedves 10-es, először megnézem és utána alakul ki a fejemben, hogy mennyit ér, még ha messze is van a hirdetési ártól.
Egy korrekt hirdetés így nézne ki:
Számlával, fényképekkel dokumentálva a beépített anyag, számlával ellenőrizhetően, hogy ki dolgozott rajta, és ő milyen minőséget, garanciát képvisel.
Tulajdonképpen az utolsó kilincsig, munkafázisig dokumentálva mindennek az ára.
Ezeknek hiányában egy új házra vonatkozóan a költségek, minusz az hogy a ház mennyire lelakott.
Minden hátrány feltüntetve, zaj, szomszéd, energia tanúsítvány, szigetelés stb ...
Voltam vevő, sosem éreztem személyes sértésnek, ha pl. egy ingatlanra kiírták, hogy 35M forint, mert tudtam, annyiért nem fogok házat venni. Még akkor sem, ha nem ért annyit. Nem is értem, hol találkoztál egyáltalán ilyen vevővel? Olyannal volt dolgom, amikor eladtam, hogy hozott az ingatlanos egy szimpatikus párt, akik nagyon olcsó ingatlant kerestek, és 2M-t kellett volna engednem. Sajnálkozva, de megértették, hogy így is piaci ár alatt árultam a házat, és nem engedhettem ekkora összeget. De nem sértődtek meg.
Ami viszont igenis sértő lehet, az az, hogy dohosszarokat akarnak 25M+-ért eladni, amik már 5-6 éve is a piacon voltak, csak 10M-val(egy csokkal) olcsóbban. Igenis kicseszés ez a "támogatási" rendszer azokkal, akik élére rakott forintjaikból szerettek volna normális piaci hitellel családi házat venni, és most arra eszmélnek, hogy egy retkes panelház hetedik emeletén vehetnek max. egy készobás lukat. Mindezt miért? Mert rohadt nagy biznisz lett a lakások szállodásítása nagybudapesten, és kitalálta pártunkéskormányunk, hogy mekkora biznisz, ha kombináljuk a dolgozni akaró réteg röghöz kötését a gazdasági likviditás hiteltörlesztőkkel történő megfinanszírozásával. GYakorlatilag felőrölték a lakossági megtakarításokat, LTP-kat, mindent, aminek a pénzügyi tudatossághoz bármi köze van. Helyette belehajszolják az embereket az adósságba, mert az ingatlanállomány nem lett arányosan jobb a mesterségesen generált áremeléssel, hanem rosszabb lett: nem újít fel semmit az eladó, vagy ha igen, kókányban, mert így is extra profittal adja el a nyomi csokosnak, aki majd fizeti a csokot, vagy a harmadik gyerek eltartását, és még visszabonthatja drága pénzen az elbszott munkát, vagy kereshet arany árban szakembert, hogy körbeszigetelje a dohos putrit, a 29 milliós eternit-azbeszt tetős kádárkockát.
Van ok jócskán a sértődésre nem kevés embernek, ezen ne csodálkozzon semelyik bontandó szakadékot 30 mihályért áruló "üzletember"!
Én vevő és eladó is vagyok egy személyben, (nem befektetőként!) mert ha eladom az ingatlanom, akkor nyilván veszek másikat, mert laknom is kell valahol.
Használom az ingatlanportálok keresőjét, beállítom az anyagi lehetőségeim szerint és alaposan megnézem a képeket is.
Ha találok szóba jöhetőt, akkor odamegyek, megnézem és ha nem fedi az elképzeléseimet, akkor eljövök. Eszembe nem jut megsértődni az eladóra.
Ha túlárazta, akkor ez az ő gondja lesz, mert hirdetheti a végtelenségig.
Mi olyan bonyolult ezen?
"Mi olyan bonyolult ezen?"
Hát ez az...
Én 10 éve nézem az ingatlanokat de olyat, hogy a hirdetésben csökkentették az árat olyat még nem, kivéve a Duna House nál.
Olyat hogy 10 évig árulták már annál többet, és kizárt, hogy hirdetési áron vették meg
#17 Én a saját paramétereimre beállított keresésben csak az elmúlt héten láttam 3 olyat, hogy csökkentettek a hirdetési áron...
Meg olyat is, hogy kép nélkül eddig 26,5 millióért árulta a felújítandó lakását, elsősorban felújítottat keresünk, de elgondolkodtam rajta, hogy lehet érdemes lenne megnézni, mert felújítással együtt lehet jobban jönnénk ki, mint egy felújítottal és olyan lesz amilyenre szeretnénk (persze az ősz hajszálakat nem számítva). Erre másnapra felvitte az árát 29,9 millióra... Na mondom így már meg se nézem...
(Ugyan abban az utcában, ugyanilyen típusút árulnak 29 millióért jó állapotút is.)
Ezt a logikát sose értettem, hogyha nem megy el egy lakás, akkor miért emelik az árát :D
Ezen én is gondolkoztam,aztán egy nagyon profi ingatlanos felvilágosított.
Amikor emelnek az ingatlanon, akkor kategóriát is ugranak, így kilépnek abból a körből, ahol addig szerepelt a hirdetésük. Így bekerülnek egy olyan szintre, ahol több pénzzel rendelkeznek az emberek, aztán vagy találnak vevőt vagy nem, de alku esetén is annál a pénznél vannak, amit eredetileg akartak.
Nem tudom ez mennyire helytálló, de elég logikusan hangzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!