Kulcs elkérése?
Veszünk egy házat, 2 nap múlva lesz a kulcs átadás, nem tudom hány kulcs lehet összesen, de a szomszéd az a tulajdonos bácsi rokona, aki a traktorjával azon a kapun járt, ki be eddig. Nyilvánvaló hogy van kulcsa, ha csak 1et kapunk akkor szólnom kellene, de kinek? A másik rokonnak akitől vesszük vagy a leendő szomszedtól kérjük el? Nem szeretnék haragot a leendő szomszéddal érthető okok miatt, és ez nyilvánvalóan az eladó feladata lenne.
Egyelőre felújítás lesz és még egyenlőre nem lenne aktuális a zárcsere.
Az se kizárt, hogy szolgalmi jog van a házon...
Miért jár be ott? Miért nem a saját udvarát tapossa ki traktorral?
Ha a macskád, kutyád... gyereked nem játszhat majd az udvaron, mert jön-megy egy traktor, hááát...
Kulcsot elkérni csak az eladótól kérheted a szerződés alapján.
Tedd fel neki a kérdést: rendelkezik még valaki kulcsal?
Aztán döntsd el hiszel-e neki?
Minden ingatlan vásárlásomnál zárcserével kezdtem.
Ki tudja, lehet, hogy a maffiának vagy valami bérgyilkosnak is van kulcsa hozzá...
Viccet félretéve, ZÁRCSERE!!!
Szerintem a régi tulajnak kell jeleznie a rokon felé, hogy az ő engedélye a telken traktorozásra az eladással megszűnt.
Elvileg neked tudnod sem kell róla, hogy közöttük mi volt a megállapodás, teljesen evidens, hogy lezárod a kaput. Ha csak EGYSZER IS elnézed a régi gyakorlatot, utána már a te gondod lesz ennek a megszüntetése, ami esélyes, hogy haraggal fog végződni.
Manapság már nincs kötelezővé téve, hogy melyik kerítés kié, én a későbbi viták elkerülése céljából elsőnek az elválasztó kerítést csináltatnám meg.
Nekem így a szomszédok jártak át. Szóltam nekik hogy már én vagyok a tulaj és nem engedem meg hogy használják a telkem, de nem vettek komolyan mert nő vagyok.
Végül birtokvédelmi, rendőrségi feljelentés és bíróságra járkálás lett az ügyből.
Fél évig tűrtem, de nem akartak lemondani a telkemről, azért tettem meg ezeket a lépéseket.
Kerítést se akartak csinálni nyilván..
Végül ők jártak rosszul, elég sokat kellett fizetniük, kerítést csinálni és állatokat se tarthattak tovább.
Zárcsere meg alap, ki tudja hány másolatot csináltak a kulcsokról.
Én kamerát is szerelnék fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!