A születendő fiamat elkeresztelhetem Lucifernek?
Rajta van az engedélyezett utónevek listáján ? Ugyanis az anyakönyvi hivatal nem ír be akármit.
Nos, ezek után jön a pap.
Szóval kezd előbb az anykönyvezéssel, ha tudod.
Nincs rajta az engedélyezett nevek listáján ( [link] de az nem jelenti azt, hogy kérésre nem teszik rá. Bár szerintem próbálta már más is.
Azt, hogy az egyház mit szólna hozzá, legegyszerűbb a paptól megkérdezni. Egyébként volt Lucifer nevű püspök is Itáliában, ráadásul rögtön kettő. Ha azt mondod, hogy Siena vagy Cagliari püspöke után adnád neki ezt a nevet, lehet több szerencséd lesz, az anyakönyv-vezetőnél is.
Nem keresztelheted Lucifernek, legalább is Magyarországon egész biztos, hogy nem.
Ezekből válogathatsz:
Lehet, hogy a pap se fogadná el, de ezzel a névvel még a papig se jutnál, előtte megállítana az állam.
Miért ne engedélyeznék? A Napsugár meg a Máricsúj talán jobb név?
Ha kérdezik mond azt, hogy nem démoni szektába szánod a gyerkőcöt, hanem a kedvenc sorozatod szereplője után van a név :D
Esetleg Luci Ferencnek...
LuciFeri
Szerintem lehet, de én mérlegelném, hogy ez hogyan (fog) hat(ni) az életére, a személyiségére, a környezetére...
Hisz nem ő kérte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!