Mi az ingatlanvásárlás menete, ha tulajdonostól vásárolok lakást?
Úgy néz ki megtaláltam álmaim lakását.
Ha a tulajdonos elfogadja az ajánlatomat, akkor ebben az esetben is kell vételi szándéknyilatkozatot kitölteni. Vagy mehetünk egyből az ügyvédhez?
Valaki lenne olyan kedves, hogy leírná nagyjából az ügy menetét? :-)
(Hitel is szerepel a történetben.)
Szia!
Kell egy ügyvéded legyen, tehát keress 2-3 címet, ami elérhető számodra, és hívd fel őket, ráérnek-e, mennyivel előbb kell időpontot kérni, hogy megy a szerződés megbeszélése, stb.
Legjobb, ha úgy teszel ajánlatot, hogy már van is egy lehetséges közeli szerződéskötési időpont egy ügyvédnél és akkor a címet, időpontot is megmondod ajánlattételkor.
elmondod a fizetési kondícióidat a tulajdonosnak, mikor, milyen ritmusban fizetnél, rendelkezésre áll-e az összeg vagy hotelt kérelmezel-e még és azt milyen hamar folyósítják (ha ezzel nem készültél fel, akkor ezt is az ajánlattétel előtt kell megtenned a banknál, mert a fizetési ajánlatod része ez az infó, hogy mikor leszel fizetőképes), és akkor ezeket mind elmondod az ajánlott összeggel együtt, és megbeszélitek, hogy másnap választ ad.
Én ezt írásban szoktam átadni az adataimmal együtt, de sokan csak szóban mondják.
És ha megállapodtok, akkor indítjátok az ügyvéddel a szerződés egyeztetését és mentek megkötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!