Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit tegyek, ha a holnapi...

Mit tegyek, ha a holnapi lakásvásárlási szerződés, fizetés előtt ma derült ki, az eladó gondnokság alatt áll?

Figyelt kérdés

Januárban lefoglalóztam. Április 01-től költöztem volna, de meg kell várni a gyámügy engedélyét.

Becsapottnak érzem magam.:(

#Gondnokság alatt.
2021. márc. 23. 20:00
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

"A gyám nem is értette, mi a gondom."

Hogyhogy?....

2021. márc. 25. 11:11
 22/28 anonim ***** válasza:
75%

Az ügyvéded nem felel ezért anyagilag? Hiszen neki lett volna kötelessége ellenőrizni, hogy az ügyfele jogképes.

Én mindenképp jelenteném majd az ügyvédi kamarának, és ha nem kapod vissza a foglalót hamar, akkor az ügyvédbiztosítóhoz fordulnék, az is fizet, ilyen esetekre van. Minden ügyvédnek kötelezően van felelősségbiztosítása.

2021. márc. 25. 11:14
 23/28 anonim ***** válasza:
66%

Én is az ügyvédnél keresném hibát. Azért mentél jogászhoz, és nem pedig wcpapirra irtatok terinénivel. Az ő feladata a felek ellenőrzése. Ha nem volt cselekvőképes a másik személy, akkor a szerződésed is semmis.

Mind a két millának a seggére vertek?

2021. márc. 25. 11:24
 24/28 anonim ***** válasza:
50%
Én azt sem értem, hogyan foglalóztad le, ha még nem kötöttétek meg a szerződést. Előbb kell szerződést kötni és csak utána lehet foglalót fizetni ügyvédi ellenjegyzéssel.
2021. márc. 25. 11:24
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
#24 olvasni kéne, kötöttek szerződést.
2021. márc. 25. 11:26
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként hogy derült ki ez az egész, ha már a kifizetés utolsó fázisánál jártok?
2021. márc. 25. 11:31
 27/28 A kérdező kommentje:

Felhívott a "régi" ügyvéd...mondtam, beszéljék meg a mostani ügyvédemmel.

Elköltötték...most ugrott az ő házvételük is. Bár..fene tudja, nem hiszek én már nekik semmit.

Terézanyu azért nem leszek, jogi úton vissza a foglalót.

2021. márc. 25. 11:33
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

25: Cím! "a holnapi lakásvásárlási szerződés, fizetés előtt ma derült ki, az eladó gondnokság alatt áll" !!

Tegnap lett volna a szerződéskötés, ami előtt kiderült.

2021. márc. 25. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!