Panel lakásban ablak nélküli konyhánál hogyan lehet megoldani a füst, a pára, gőz stb elvezetését?
Figyelt kérdés
2021. márc. 21. 18:53
1/17 anonim válasza:
Na ez engem is érdekelne. :) Bocsi az offért, csak várom, hátha valaki ad egy jó tippet!
3/17 anonim válasza:
Nekem is ilyen konyhám van és csak a filteres elszívó a megoldás ami kb semmit se ér sajna :(
4/17 A kérdező kommentje:
Van 2db szellőző csatorna is jelenleg ventilátor nélkül. Az egyiken a tetőn van központi ventilátor. Ezekkel mi a helyzet?
2021. márc. 21. 19:42
5/17 anonim válasza:
3 as vagyok, nekem is van szellőző csatorna, de tilos erre használni mert nem úgy van kiépítve. A közös képviselőt kell megkérdezned, hogy be lehet e kötni rendes elszívót.
6/17 anonim válasza:
Tenni kell az ablakokba rejtett ablakszellőzőt. A szellőzőkön be, a kürtőn kifelé fog menni a levegő. Ha nincs elszívó, akkor így egy szellőzőn óránként kb.2,5 m3 levegő fog bejutni. Négy darab szellőző 10 m3. Ha építesz be elszívót több az elszívó által keltett nyomáskülönbségnek megfelelően.
7/17 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs a konyhán ablak, ergo nincs mire tenni az ablakszellőzőt. Csak a 10 méterre lévő szobaablakon át lehetne szellőztetni és kivezetni a rossz levegőt az meg nem tűnik az igazinak... Az elszívót pedig továbbra sem tudom hova lehet bekötni. A panel homlokzatára szokták kivezetni egy bazi hosszú csővel a többi helyiségen át? Belső keringetés ugye semmit sem ér. Hogyan oldják meg százezernyi panellakásban ezt?
2021. márc. 22. 07:01
8/17 anonim válasza:
#7: szerintem nincs százezernyi olyan panellakás, ahol nincs rendes konyha.... hanem csak ilyen főzőfülke.
Ahogy előttem már leírták, tilos a szellőzőkéménybe bekötni helyi ventillátort! Ugyanis ezek gyűjtőkémények, és akkor a megnövekedett légteljesítmény tőled jövő szagokat a fölötted lévő lakásokba nyomná be.
9/17 A kérdező kommentje:
És ha ez a legfelső szint?
2021. márc. 22. 10:55
10/17 anonim válasza:
Akkor meg ott van fölötted rögtön a kéményventillátor.... Ami valszeg sokszoros teljesítményű ahhoz képest, amit te alul be tudnál tenni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!