Titeket mennyire zavar/zavarna, hogy játszótérre néz az ablak?
Nekem nem annyira a kisgyerekekkel volt bajom, mikor az ablak előtt játszó volt, meg hát azok amúgy is csak napközben voltak ott, hadd játszanak.
Hanem a nyári szünetben, estefelé összegyűltek a kamaszok a környékről, pont azért oda mert az is egy kis játszó volt, nem voltak szem előtt... ment a telefonról tucc-tucc zene, üvöltözés, káromkodás, ivás, üvegek betonhoz vágása, stb.
Ezt is számítsd bele, mert sajnos ez is reális esély. Most még fel sem tudod mérni, mert most még a kis fenekük befagyna a fiataloknak, nem fognak ott bandázni. de később van rá esély.
Szerencsére mi csak albérletben laktunk ott, le is léptünk, mihelyt a szerződés lejárt.
Játszótér ugyan nincs, de egy óvoda-bölcsőde-kombó van az utca túloldalán. Hétvégén szerencsére nincs benne gyerek, úgyhogy nyugi van, de hétköznap nagyon zavaró tud lenni már a reggeli órákban is. Tavasztól őszig ott gyűlnek a gyerekek, visítozás, sikítozás nélkül nincs nap... És mindig van pár törpe is, aki csak szívettépő zokogással tud búcsút venni a mamától. Nyitott ablak mellett nem lehet mellettük aludni. A játszótér annyiban rosszabb, hogy hétvégén sincs csend.
Biztosan nem költöznék oda.
Mi most szüntettük meg, szerencsére. 4 db 36 lakásos társasház, közöttük egy kis park van, egy totál lerobbant játszótérrel. Mivel a 4 társasházban mutatóban is alig van gyermek (inkább nyugdíjasok lakják) és az önkormányzat nem tudja támogatni a játszótér felújítását, úgy döntöttünk, bontsák le és parkosítsanak. Szerencsére mindegyik ház támogatta az ötletet. Ha csak tíz gyerek ordít lenn, akkor is visszhangzik az egész.
Nem fog hiányozni :-)
Mikor mi megvettük a lakásunkat a 10. emeleten egy hatalmas parkra nézett. Aztán pont mikor a mi gyermekünk már kinőtt a játszóteres korszakából, akkor építettek oda egy nagy játszóteret. Zavaró, azt kell, hogy mondjam. Nappal is nagy a zaj, de ahogy egy előttem válaszoló írja, főleg éjjel nyáron, mikor a fiatalok (és nem csak fiatalok) ott bumliznak éjszakánként. Nekem csak a füldugó oldotta meg a problémámat, hogy aludni is tudjak.
De ezzel azt is akartam írni, hogy tulajdonképpen arra sincs semmi biztosíték, hogy ha most egy csendes parkra néző lakást veszel, ott néhány év múlva nem egy zajos játszótér lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!