Milyen építkezés mellett lakni?
Rohadtul szar. Mondom úgy, hogy építőiparban dolgozom, de ilyen formában nem kívánom "hazavinni" a munkát.
Nekem az alábbiak voltak, társasház építésnél velünk szemben:
RENDSZERES zaj. Nyilván munkaidőben nem tudsz vele mit kezdeni, de általában egy építkezésen 6-7-8-ig is dolgoznak. Betonozás és utómunkái pedig éjszakába nyúltak. Nagyon jó amikor este 11-kor még a benzines betonsimító gép motorját hallgatod, ami olyan mint a fűnyíró, csak 3x hangosabb.
Volt, hogy hajnal 2-3 között jöttek elvinni a cölöpöző lánctalpas gépeket. Aztán nekiálltak ott jönni-menni vele, meg trélerre rakni. Na szerinted? Egész reggelig a lánctlp csikorgást hallgattuk.
Hétvégente az őrök unatkoztak és vagy ordítva beszéltek, vagy ordított náluk a zene.
Már ha volt egyáltalán hétvége, mert általában minden nap dolgoztak. De szó szerint, Vasárnap és munkaszüneti napokon is. Amikor közterület-felügyeletnek írtam, vissza írtak, hogy van rá engedélyük...amire kíváncsi lennék, hogy van engedélyük olyasmire ami törvényileg tiltva van...
Az utakat tönkre b..szták a teherautók, tiszta kátyú volt, meg sár. De olyan sár, mintha vidéken valami tanyán laktam volna. Néha mosták ami egyrészt szintén rohadt hangos volt este 8-9 körül, másrészt semmit nem ért mert a sár ott maradt, de legalább össze cseszték a parkoló autókat is.
Vagy nap végén az ukrán munkások kiültek a ház elé a fűbe, és ott söröztek, ordítottak. Plusz megszaporodtak a lopások is a környéken.
Vagy kedvencem hogy ugye a sittes konténert nyilván hajnal 5-kor kellett cserélni. Ami abból áll, hogy jön a teherautó, a beakasztó szemek verik a konténer oldalát ami kellemes ébresztő. Aztán elkezd konténert cserélni. Ami úgy megy, hogy a teli konténert beemeli az üresbe, majd az üreset "lerázza" ami nyilván szintén kellemes hanghatással jár.
Plusz akkora lesz a por meg mocsok, hogy naponta kell takarítani. LEtörölsz valamit, pár óra múlva poros megint.
Rövid távon nem szopatnám magam ilyennel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!