Igaz, hogy 2022-ig nem szabad Magyarországon ingatlant
vásárolni, mert így vagy úgy de menni fog a CSOK és a
babaváró a levesbe?
Figyelt kérdés
Állítólag akik közel vannak a tűzhöz azt rebesgetik, hogy 2022-ben ha a Fidesz győz, akkor eltörlik a CSOK-ot és a babavárót, mert abból akarják kezelni a válságot mivel a hitelkeretet azt már kimaxolták Lölőnek. Ha meg az ellenzék nyer, akkor meg azért törlik el mert más családtámogatási stratégiát fognak követni (magasabb cs.pótlék, olcsó szociális lakások).
Így vagy úgy de le fog jönni az ingatlanok árából a mostani támogatás. Szóval mindenképpen érdemes kivárni 2022-t és addig olcsó albérletbe költözni vagy otthon maradni?
Óóó, hogy nem olvastam hamarabb a kérdésed, kérdező! Én pont most vettem lakást. És egy kis felújítás után ki fogom adni. Így hozni fogja nekem a pénzt. Bezzeg ha vártam volna 2022ig! Tuti többet nyertem volna! Vagy nem, mert a forint folyamatos leértékelődése miatt a lakásárak megint elkezdenek majd felfelé húzni...
2021. febr. 27. 08:15
13/20 anonim válasza:
12:Good luck. Ha neked kiadja a matek, akkor jó, most hogy padlón van a bérleti piac és kevés a fóka.
2021. febr. 27. 22:09
14/20 anonim válasza:
13as: befektetek, hosszú távon gondolkodom, nemcsak ebben az évben. Lakni pedig mindig kell. Most találtam egy jó beosztású lakáskát, nagyon jó közlekedési helyen. Kicsit kell pofozni rajta. Lesz augusztus, mire piacra dobom. Nekem pont jó, hogy most nehéz kiadni, kényelmesen ki tudom pofozni, ahogy kell, van időm, nem sürgős. Bízom benne, hogy hosszútávon visszarendeződik a piac. Most már itt a vakcina idő kell, amíg a piac kiheveri a covidot,de mint említettem, hosszútávban gondolkodom. A lakás mindig egy lakás árát fogja érni. Az a pénz, amennyiért most megvettem a lakást, nem biztos, hogy 5 év múlva is fog annyit érni, higy tudnék belőle lakást venni.
2021. febr. 28. 06:58
15/20 anonim válasza:
14: Az ok, de itt a CSOK egy változó, ha egy esetleges kormányváltásnál kikerül, az komoly áreséssel járhat. + Most még moratórium van, nem igazán látszódnak a problémák. 2008-at követően is kb. 5 év volt mire kikerült a piac a gödörből. Szóval lehet ám ingatlannal is nagyot bukni.
2021. febr. 28. 08:42
16/20 anonim válasza:
Az oké hogy a csok egy "változó" , de nem fog tömeges eladást generálni, ha nem lesz csok.
Igen lesz aki nem tudja teljesíteni a feltételeket (előre beigert 3 gyerek), vagy nem tudja fizetni, de ez normál hitellel ís elofordul.
2021. febr. 28. 09:37
17/20 anonim válasza:
Én nem látok sok esélyt kormányváltásra. Mondom ezt úgy, hogy én tuti nem fogok a fideszre szavazni. De van egy stabil szavazóbázisuk, aki megszavazza majd őket. De ha lenne is kormányváltás, és el is törölnék a csokot, lesz helyette más. Persze, benne van a pakliban, hogy olyan szempontból rosszul döntöttem, hogy 1-2 évig még mennek lejjebb lakásárak. De addigra az én lakáskám ki lesz adva már egy ideje, és hozni fogja a pénzt, az értékét pedig tartani fogja. Úgyse akkor fogom eladni, ha eladnám vmi miatt, amikor kevesebbért megy el, mint amennyiért vettem. Jelentős lakásárcsökkenésre nem számolok. A 6-7 évvel ezelőtti árak már nem fognak visszatérni. 12es válaszolo vagyok.
2021. febr. 28. 12:55
18/20 anonim válasza:
Csok illetve babavaró mellett azért több kérdés is van ami egy ekkora piacot befolyásol. Airbnb belengetett korlátozásával mi lesz. Akkor az is kérdéses, hogy a sport és egyéb giga beruházásokra mennyit költenek a jövőben mivel a kapacitások jelentős részét ezek lekötik elég magas árakon. ( nagyobb lenne ezek nélkül a cégek között az ár verseny) . 2010-2014 között azért volt jó beszállni mert annyira beszakadt a piac, hogy az árak egyszerűen olyan alacsony bázisról indultak, hogy onnét csak felfelé vezetett az út. Ez azért most nem így van.
2021. márc. 4. 05:58
19/20 anonim válasza:
12es vagyok. Igen, abban igazad van, hogy 2014ig voltak jó ingatlanárak. Én 2008ban vettem a saját lakásomat, Zugló, 55 nmes, 2szobás, erkélyes. 8milliót fizettem érte akkor. Valóban a maiakhoz képest nagyon jó ingatlanárak voltak. Viszont én továbbra is hosszú távon gondolkodom. Nem 3-4 évben. Ha hosszútávon nézem, azért a pénzért, amiért ma lakást vettem, mem biztos, higy 5-6-8 év múlva, (de akár 3-4 év múlva) is fogok kapni egy lakást. Lásd: az én lakásvásárlásom. 2008ban egy normális méretű lakást vettem érte. Ma önerőre elég egy kisebb lakáshoz. De ha 1990 óta nézzük az ingatlanpiacot, az ingatlanárak mindig csak felfelé mentek. Még akkor is,ha szakaszosan, voltak megtorpanások,voltak visszaesések is, de egy idő múlva a piac magához tért. Egy lakás ára mindig egy lakás árát fogja érni. Ha kiadommellette
2021. márc. 4. 07:03
20/20 anonim válasza:
Folytatom, túl hamar elment: szóval ha ki is adom, abból befolyik némi haszon is. 45 éves vagyok, 15-20 év múlva szeretnék nyugdíjba menni. És nem akarok csak az állami nyugdíjra alapozni. Jó lenne, ha a megkeresett vagyonom nem értéktelenedne el addig, lenne belőle most is és akkor is némi hozam, nyugdíjkiegészítés. Jó lenne, ha a nyugdíjba menetel nem járna életszínvonal-csökkenéssel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!