Mennyire kell vigyázni az ingatlanosokkal? Van nagyon rossz tapasztalatod velük a budapesti lakáspiacon?
Tegnap megnéztem egy pesti lakást, ingatlanos "segítségével". Folyamatosan hazugságon kaptam.
A lakásról jó képek voltak fent neten, kivéve a konyháról. Eleve azzal csábított oda, hogy a konyha fel van újítva. Élőben egy 80-as évekbeli konyha fogadott, Karancs tűzhellyel, szétrohadt pulttal, mindenhol rozsdával.
Belépve a szobába, arról áradozott, hogy ez a szép padló nem hangos, nem recseg, miközben a látogatásunk során folyton mozgott a lábunk alatt és recsegett. Az ingatlanos alatt is. :D
Elmondta, hogy itt vastagak a falak, semmit nem hallani a szomszédból, miközben a szomszédból átjövő TV-hangból tudtam, mi megy a hírekben.
Azt is megkaptam infóként, hogy mindenhol rézvezetékek vannak, persze a fürdőben ki volt szakadva a falból egy konnektor, és kikandikált az alumínium vezeték.
Az emberek ilyen naivak és becsaphatóak, hogy nem figyelnek ezekre a dolgokra, és hozzászokott az ingatlanos, hogy folyamat lehet hazudni, ferdíteni,
vagy alapból mindenhez így állhatnak hozzá?
Mind ilyen lesz? Akkor ez nem lesz könnyű kör.
Ez a kérdés bűzlik a kamutól. Mintha szándékosan az ingatlanosok lejáratása lenne a cél.
Maradjunk abban, hogy van némi vaj az ingatlan irodák alkalmazottainak a füle mögött, de ez amit leírtál ide mese habbal.
#2: Valóban mesébe illő történet, de sajnos ez maga a magyar valóság. Én műszaki emberként elmentem egy lakást megnézni, és minden műszaki dologgal kapcsolatban kamuzni akart az ingatlanos.
Elismerem, a 30 éves tapasztalattal rendelkező Marika néni a Rózsadombi ingatlanirodától nem hiszem, hogy átverne.
De a jövőben még egy fiatal, 23-25 éves "ingatlanügynökkel" biztosan nem megyek el lakást nézni.
A devizahiteles válságban én is beszálltam hirdetéskezelőnek, mert nagyon jól lehetett a zavarosban halászni, már akkor is brutális dolgok mentek. Egy volt a lényeg: kiütni a többi hirdetéskezelőt a nyeregből bármi áron! Ha nem te adod el a lakást, akkor ne adja el senki! Akkor képzeld el, hogy most mit művelnek, mikor a megbízásállomány azóta durván 70 százalékkal esett vissza, mivel már mindenkinek van internet hozzáférése, és jelenleg a kamu szakértő szöveget sem lehet beadni, mert ha jó áron kínálja, akkor 2-3 hét eladni a jófogáson egy bp-i lakást.
Tehát keresésnél: szűrés -> paramétereket megadni + CSAK MAGÁNSZEMÉLY. Ez kiejti kb a hirdetések 95 százalékát, de valójában nincs ennyi eladó lakás, mert a hirdetéskezelők 20x meghirdetik ugyanazt, illetve rengeteg csali van ("jajj, pont most foglalózták le, de van egy másik ugyanilyen, csak 10 misivel drágább").
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!