Ha ingyen nem kellett, akkor adjam pénzért?
Évek óta kínlódom mindenféle senkiháziakkal, akiknek INGYEN odaadtam teljes használatra a balatoni szőlőmet, pincével, hordókkal, teljes borászati felszereléssel. Mindegyikkel csődöt mondtam, egyik sem volt tisztességes. Vagy nem csinálták, de megloptak, a másikak szeméthegyeket halmoztak fel, mert csak bulizni jártak oda, a szőlőhöz hozzá sem nyúlva és hasonlók.
Úgy alakult az életünk (betegség miatt), hogy nem tudunk vele foglalkozni, de eladni nem szeretnénk, kivágatni nem akarnánk, ha nem muszáj. Meg azzal sem lennénk beljebb, mert akkor meg a fűnyírás lenne a gond.
Most megint itt a tavasz, itt a gond és nem tudom mit tegyek!
Többen mondták, hogy ami ingyen van, annak nincs értéke, írjak ki valami bérleti díjat, akkor komolyabb emberek fognak jelentkezni.
Szerintem viszont így senkit nem fog érdekelni.
Mit gondoltok erről?
Jó ötlet a hirdetés, de igaza van annak aki azt mondja hogy annak aki hobbiból csinálná ne add, mert az ki tudja.
Én az ottani telek szomszéddal egyezkednék aki müveli a sajátját és akár odaadni neki úgy hogy annyit kérsz tartsa rendbe a szőlőt, nyírja a füvet és figyeljen a pincére. Ez jó ötlet nem?
Fura hogy nem ismersz ott senkit. Tessék sétálgatni és ismerkedni. Lehet ott van az az ember akit keresel.
Köszönöm a segítő válaszod!
Telesen reális amit mondasz, de sajnos a közvetlen szomszédokkal nem működik. Egyik oldalon van a szomszéd, aki a saját szőlőjét is kiszedette, nyaralót épített medencével, néhány gyümölcsfa. A másik szomszéd évek óta külföldön van, a szőlője gondozatlanul megy égbe-világba, valakik úgy 2 havonta lekaszálják a gazt nála, őt évek óta nem látni.
Félreérthetően írtam, az nem igaz, hogy senkit nem ismerek, csak a helyi lakosok közül ismerek viszonylag keveset, inkább a leutazókkal szoktunk találkozni, mert azok kint is alszanak, több időt töltenek ott, azoknak meg elég a sajátjuk.
Ennek ellenére a te javaslatod a leginkább szimpatikus, csak nyomozgatni kell és elcsípni valakiket, mert most bár lassan kezdődnének a munkálatok mégis alig van kint valaki.
De próbálkozunk!
És ha nem sikerül, akkor marad a szőlő kiszedése, vagy 2022-ben az eladása, ha nem birkózunk meg vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!