A férfiak jobban megbecsülik az anyagi dolgokat, amikre spórolni és amikért fizetni kellett, mint egy barátnőt, aki kvázi ingyen van?
Elsősorban olyan dolgokra gondolok, mint egy laptop, számítógép, tévé vagy autó.
Tapasztaltatok olyat akár párkapcsolatban, akár családban vagy baráti körben, hogy egy használati cikk meghibásodása érzékenyebben érintette a férfit, mint a párjával történt rossz dolgok (sérülés, betegség, valaminek az elvesztése)?
Attol fugg mirol van szo konkretan, mert azert a parom influenzaja nem erintene olyan rosszul, mint egy 300 ezer forintos kiadas egy uj laptopra. (Bar en no vagyok, de szerintem ez forditva is igaz, a parom reszerol.)
Ha valami nagyon sulyos serulesrol, betegsegrol beszelunk, ami akar vegzetes is lehet, vagy siman csak hosszan tart, akkor mas lenne a helyzet, nem ismerek olyan ferfit, akit ebben az esetben jobban erdekelnenek a holmijai.
Nem gondolom, hogy hülyeséget kérdeznék. Vannak, akik úgy gondolkodnak, hogy a csaj megy, a laptop marad (lásd szakítás).
Mondok egy példát, hogy konkretizáljak.
Autóbaleset, nem önhibából. Kocsi menthetetlen, a lánynak csonttörése van, de nem kell kórházban maradnia, csak hetekig fájdalmai vannak, a fiúnak zúzódása lett. Soha egy szóval nem mondja hogy aggódik a párjáért, az autó elvesztése jobban megviseli, mint a tény, hogy a lány könnyen meghalhatott volna.
A leírt szituációban teljesen el tudom képzelni, hogy az autóért aggódjak. Ha mi ketten megúsztuk kisebb sérülésekkel, akkor magunkért mit stresszelnék ezután? Inkább örülnék, hogy csak ennyi bajunk. A kocsi viszont oda, az meg egyértelműen negatív.
Ha bele gondolok:
A laptopom 10+ éves, és még mindig működik.
Az asztali gépem 8-9 éves, és még mindig velem van.
A telefonjaim 3-5 éveket is kibírtak, a mostanit is 3 éve vettem.
A régi TV-nk még gyerekkoromból van és működik.
A kapcsolataim meg max 1 évig tartottak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!