A nagy panel dilemma: 70-es évek elején épült dán panel vagy 80-as évek elején épült szovjet panel masszívabb statikailag? Melyiket vásárolnátok ha csak a megbízhatóság a cél (minél tovább álljon)?
Nekünk két ingatlanunk van, az egyikben lakunk, a másik albérletbe van kiadva. A szovjet házgyári csodánál (Újhegyi lakótelep) már most látszanak a szerkezeti problémák (ez az albérlet), főleg az illesztéseknél, a szomszéd lakásban helyenként egy felnőtt tenyér is befért egy-egy elem közé. Igen igénytelenül sikerült a kivitelezés, és nem csak a mi házunkban. De azt nem gondolnám, hogy összedőlne.
Az otthonunk egy 62-ben épült házban van, öregebb, de szerkezetében sokkal jobb, mint a másik lakás.
Én a dán panelre szavaznék, de ez kizárólag a saját korlátozott véleményem.
A korábbi válaszoló vagyok.
Amelyik túl van a panelprogramon, ott a szerkezeti hibák már nem nagyon látszanak. A mienk is ilyen, átesett egy ráncfelvarráson, de én láttam a házat korábban is...:-) A férjem megörökölt lakása, ebben nőtt fel.
A másik lakás Óhegyen van, sokkal kellemesebb, világosabb, nagy erkélyes és nagy konyhás, ablak a fürdőszobán, tényleg jobb beosztású. Én biztosan a dán panelt választanám, de mint írtam, ez csak a korlátozott tapasztalatomon alapuló vélemény.:-)
Mindenképpen a zuglóit vásárolnám, mert jóval normálisabb élhetőbb környék.
Budaörsnél állandóan közlekedési káosz van.
a dán az csúszózsalus, az orosz az hegesztéssel illesztett...
Mindegyiket folyamatosan vizsgálják, nincs veszélyes állapotú panel..bárki is gyártotta.
Én olyanba költöznék, amelyik jobb beosztású..az életed keseríted meg egy rossz döntéssel.
Amúgy Budaörs a legjobb hely.
6-os. Tudtommal a csúszózsalus meg a panel (függetlenül attól hogy szovjet vagy dán) két külön dolog. A csúszózsalusnál a helyszínen öntik a betont. A panelnél meg kész elemek vannak csak a csatlakoztatásokat öntik ki betonnal.
Dán és szovjet között csak a panel elemekben van különbség + a szovjet zárt a dán nyílt hézagképzéses.
Esetleg rosszul tudom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!