Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyivel drágább házat...

Mennyivel drágább házat építettni mint venni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ez nagyon helyzetfüggő, de mondjuk, ha egy (jobb) Pest környéki településen szeretnék házat építettni akkor sokkal drágább venni telket és építettni, mint készen venni? Körülbelül mennyiből jöhetne ki ha egyedi tervezésűt szeretnék? (olyan 150-200 m^2 körül)

2021. jan. 15. 21:13
 1/6 anonim ***** válasza:
71%
200 m2 ház újonnan építve vagy készen 50-90 millió mindennel együtt.
2021. jan. 15. 21:20
 2/6 anonim ***** válasza:
97%
Iszonyú szívás egy építkezés onnét, hogy kinézted a telket addig, amíg beköltözöl. Nem tudhatod, meddig fog tartani (sokkal tovább), mennyibe fog kerülni (sokkal többe) mint amire számítasz. Meg elvesz pár évet az életedből az ideg, amit megeszel, házasságok is mentek már rá. Sokkal egyszerűbb megvenni egyet. Ha kőgazdag vagy akkor nem szóltam.
2021. jan. 16. 07:13
 3/6 mindentudó99 ***** válasza:
96%
Na nem számìt a pénz épìts. Ha számìt használtat ùjìts
2021. jan. 16. 09:11
 4/6 anonim ***** válasza:
81%

felénk olcsóbb jelenleg újat építeni, mint egy 90-es évek elejéig építettet teljesen felújítani. A tizen évesek meg kb annyiba vannak mint egy új.

Szóval inkább az építkezés mellett döntöttem (Pannonhalmai kistérség)

2021. jan. 16. 14:32
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Budapest agglomerációjában kértünk be nem rég ajánlatokat. Egy építési telek nem túl frekventált helyen 15-20 millió.

Az ismerős vállalkozói körben kapott ajánlatok és tapasztalatok alapján alsó hangon 60 millió egy 100-120 nm-es ház, de ez egy nagyon óvatos és alacsony becslés, nem fog kijönni ennyiből. Inkább a 70-90 a reális, ha nem spórol ki belőle mindent az ember és idő közben alakul. Szóval ha kapsz egy 50 milliós ajánlatot, akkor úgy állj neki, hogy a telked már megvan és tarcsiban lóg a levegőben 30 millád. A nagyját elfogod költeni.

Ezzel szemben egy készet jóval olcsóbban is meg lehet akár venni, kérdés hogy hol és milyen minőségben. Nehéz ezt így összehasonlítani.

2021. jan. 17. 16:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Én csak egy sima lakásfelújítást csinálok de már ez is pokol. Nekem nem érné meg házat építtetni.
2021. jan. 17. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!