Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért van az, hogy Bp. legnagy...

Miért van az, hogy Bp. legnagyobb részén trógerek laknak? Miért olyan kevés a tiszta, rendezett környék?

Figyelt kérdés
2021. jan. 9. 00:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
85%
A kerítéses témához annyit, hogy én baromira nem tudnék olyan házban lakni, ahol egy 5 éves gyerek átlépi a 30 centis kerítésemet, vagy esetleg nincs is kerítés. De nyilván egy angol vagy egy amerikai meg ezt furcsállja :D
2021. jan. 9. 23:24
 12/14 anonim ***** válasza:
85%

"Nem a háztulajdonosokkal van baj, akik magas kerítéseket építtetnek, hanem a körülményekkel, amik ezt kikényszerítik"

Bocs, tényleg nem értettem meg, viszont ennek fényében a kérdést sem értem teljesen. Amit írsz, az nem hiszem, hogy csak Budapestre lenne érvényes. Általában vidéken sincsenek 40 centis kerítések, ott is eldobják a szemetet és ott sincs becsületkassza.

2021. jan. 10. 10:45
 13/14 A kérdező kommentje:
Igen, ez így van Mo.-n. Osztrákoknál pl. már nincs így.
2021. jan. 10. 11:04
 14/14 anonim ***** válasza:
84%

Értem. Nos, akkor főleg történelmi okokból kialakult viselkedés az oka.

Az osztrákoknál ritka volt, hogy jött valaki aki elvett mindent, ellenben nálunk gyakran előfordult (tatárok, osztrákok, törökök, oroszok - sőt egyszer még egy kicsit a franciák is).

Mi nem szoktuk meg, hogy összedolgozzunk, sokkal inkább azt, hogyha nem védjük akkor elviszik (hasonló történelmi viszonyok voltak, csak még erőteljesebben pl a Balkánon vagy az oroszoknál - ott ki is alakult az a mentalitás). Illetve mivel nem érezhettük soha semmit magunkénak (mivel elvették), ezért kevésbé volt fontos vigyázni rá.

És ezt a régi beidegződést a mai napig nem tudtuk levetkőzni.

2021. jan. 11. 08:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!