Szerintetek egy ilyen ingatlan jó befektetés lenne?
Sziasztok!
A helyzet az, hogy külföldön élek és dolgozom már évek óta illetve még pár évig biztos maradok. Haza akarok költözni viszont előtte vásárolnék egy ingatlant amit kiadnék albérletbe. Mivel aztmondják sokan, hogy az ingatlan befektetés egy jó biznisz ezért gondoltam erre. Kb. havi 600 € lenne a törlesztő részlete viszont albérletbe ennek a kétszereséért is ki lehetne adni. Havi 600 € passzív jövedelem minden kiadásom fedezné otthon ezért mindenképp fontolóra vettem ezt a befektetést. Viszont arra is kell gondolni ha épp nincs kiadva illetve ha a bentlakók valami kárt hagyva maguk után lelépnek amit nyilván nekem kell fedeznem. De azt hiszem ez ugyanúgy Magyarországon is benne van a pakliban annyi kivétellel, hogy kb. annyiért lehet kiadni otthon az ingatlant mint amennyi a hitel törlesztő részlete. Mit gondoltok ezek fényében ez jó ötlet? Illetve akinek van vagy volt ilyen befektetése megoszthatná a tapasztalatait. Előre is köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!