Megvásárolt ingatlan azonnali eladása. Mennyit bukhatok?
Megvásàroltam egy lakást, mert jó áron volt, mert azt mondták mások, ez a legjobb döntés stb. Mert erkélyes, mert első emelet stb. Most viszont kezdenénk a felújítást és mindketten a párommal kb.idegennek érezzük magunkat benne, kicsinek is érezzük, de főleg nem a magunkénak.
Közben találtam egy nagyobb lakást, nem sokkal 7 mm-el nagyobb, mégis sokkal jobban tetszik, pedig az is felujitando. Árban fél millaval drágább, mint amit vettem. Tehát...most fogok csak a tul lapra kerülni, de mar lehet vevőm is lenne rá. Mennyit bukhatok így, ha azonnal eladom amennyiért vettem?
Az adóját, amit az első évben 100 %-osan meg kell fizetni, onnantól minden évben csökken, majd az 5.evtol megszunik.
Szamoltasd ki az ügyvéddel, aki csinálta a szerződéseteket, mert nem mindegy, volt e előző amit eladtatok, azt mennyiért adtatok el, mennyivel kerülne többe az új, stb.
Ezek nélkül csak általános választ lehet adni, azt, hogy a személyi jövedelemado 100%-át bukod.
Hát add el haszonnal. :D
A NAV is boldog lesz, Te is, 2x is. :)
Ha ugyanannyiért adod, mint vetted, nem kell adót fizetned, az illetéket ki kell fizetni. Ha három éven belül veszel másikat, és az mondjuk 1 millióval drágább, akkor csak az 1 millió után kell fizetned illetéket.
Nekem ezt egy ingatlanos mondta, és utána is olvastam.
Én is hasonlóan jártam, vettem egy házat hitelre ráadásul, de több lett volna a felújítás mint amit kibirtam volna fizetni, oda menni nem tudtam, az albérlet is fizetem kellet, kénytelen voltam eladni, de már bánom, inkább putriztam volna ott, és apránként megcsinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!