Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Fog még itthon szárnyalni az...

Fog még itthon szárnyalni az ingatlan?

Figyelt kérdés

Az építőanyag tuti nem lesz olcsóbb ( peak homok), illetve hollandia meg egyéb külföldi részekről ami hamarosan élhetetlen lesz onnan is jöhetnek bőven vásárlók nem?

Tehát tuti nem lesz megint 10 misi egy pesti panel gondolom én..

2020. dec. 20. 14:16
 1/9 anonim ***** válasza:
96%
10 misi már sosem lesz. Különösen nem Budaoesten. De kérdés, te mit értesz szárnyalás alatt. Szarnyalás alatt sokan azt értik, hogy van kereslet, kínálat kevesebb, emiatt lehet egyre drágábban mennek elaz ingatlanok. Most egyértelműen lefeleszálló ágban van az ingatlan piac. A kereslet jócskán megcsappant, (külföldi befektetők teljes eltűnése, airbnb haldoklása, sokak elvesztették a munkahelyüket vagy sokaknak bizonytalanná vált). A kormány próbálja az építőipart pörgetni (csok, tamogatás a felujításra is, babaváró hitel, stb),kérdés, hogy ennek miyen hatása lesz. Meg ha lejár a hitelmoratórium,mennyi eladósodott ingatlan fog a piacra ömleni. Abszolút laikus vagyok. De nem jósolok túl sok jót az ingatlan-eladóknak jövőre. Most a vevőknek fog állni a zászló. De a 10 milliós panel irreális elvárás. Ez csak az én magánvéleményem. Nem vagyok szakértő.
2020. dec. 20. 14:30
 2/9 anonim ***** válasza:
79%
Hosszabb távon,mondjuk 10 évre előrevetítve egyértelműen nőni fognak az árak.A forint gyengül, az építőanyagok így egyre drágábbak,a munkaerő is egyre drágább lesz.Rövidebb távon ami leviheti az árakat az a vírusválság hatása az emberek megélhetésére.A vásárlóerő visszaesése negatív irányba terelheti az árakat.Kérdéses,hogy az emberek tudják-e majd fizetni a hitelüket a moratórium lejárta után.Ha nem,akkor sok lakás fog egyszerre megjelenni a piacon, ez az eladási kényszerrel párosulva komoly áresést jelenthet a piacon.Egy esetleges elmélyüló válság, IMF hitelfelvétel,kormányváltás,CSOK megszüntetése pedig teljes összeomlást jelenthet,a devizahitel válsághoz hasonló brutális hatásokkal.
2020. dec. 20. 14:45
 3/9 anonim ***** válasza:
79%

A frekventált helyeken most is szárnyal.

A paneleknél meg a szar helyeken lévőknél van folyamatos áresés.

Ha beválik a vakcina, akkor előbb-utóbb ez megállhat.

Ha valamilyen okból kifolyólag nem szűnik meg a járvány, akkor óriási gazdasági csőd jön és pont a lakások aktuális ára lesz a legkisebb gondja az embereknek.

2020. dec. 20. 17:27
 4/9 anonim ***** válasza:
72%

"nőni fognak az árak. A forint gyengül,az építőanyagok így egyre drágábbak,a munkaerő is egyre drágább lesz"

Sajnos csak az áruk fog nőni ezzel, nem pedig az értékük.

Az egyik ismerősöm kb. 10 éve eladta a panellakását és az árából vett egy lakást külföldön, mert ott kapott állást.

Most ha hazajön és a kintit eladja, itthon már kettőt tudna venni az árából, annyit romlott a forint azóta.

Azzal szokott viccelődni, hogy ha marad kint még pár évet, akkor már hármat is vehet majd itthon.

Sőt ha egyben lakik és kettőt kiad, már dolgoznia sem kell. Majd élhet a hobbijának ami a motorozás.

2020. dec. 20. 17:35
 5/9 anonim ***** válasza:
67%

Hollandia mitől lesz élhetetlen?

A szegény elnyomott, ruppótlan nyugat-európaiak biztosan nagyon aranyosnak találják, hogy innen Magyarországról így aggódunk értük. :)

2020. dec. 20. 21:26
 6/9 anonim ***** válasza:
30%
Gyurcsanyekkal jon az ingatlanado meg a migransok. Az ingatlanárak padlót fognak.
2020. dec. 20. 23:13
 7/9 anonim ***** válasza:
66%
Én inkább más szemszögből közelíteném meg. A fizetéseket kellene oly mértékben emelni, hogy újból egyensúlyban legyen az ingatlanárakkal. Vagy mondok mást, nem csak a nagycsaládosokat kellene támogatni, hanem valamilyen szinten egy egyedülállót is. Pesten szerintem nem lesz csökkenés, hiszen munkavállalás, egyetem gyanánt sokan költöznek Pestre, vagy más frekventált helyre. Itt van pl. Pécs, nem különösebben frekventált, legkésőbb egyetem után a többség lelép, de már az egyetemre is inkább Pestre mennek a pécsiek, 1 éve Uránvárosban 20 millió volt egy 2 szobás lakás, ugyanabban a tömbben ugyanolyan 2 szobás lakás most 15 millió forint. Itt az is közrejátszik, hogy mindenki menekül vidékről, főleg ugye a Tiszántúlról, illetve innen, Baranyából, Dél-Somogyból is a jobb megélhetés reményében.
2020. dec. 21. 03:24
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Építőiparban dolgozva én azt mondanám, hogy a lakásárak elértek egy olyan mértéket ami a hazai keresők nyolcvan százalékának elérhetetlen. Állami beruházásokon és a külföldi befektetőket leszámítva csak egy nagyon szűk hazai rétegnek lehet már csak fejleszteni ilyen árakon. Ha netán olyan kormány kerülne hatalomra aki nem támogatja a 10 milliókért gyártott gyerekgyártás akkor meg aztán pláne. Előző válság során összeroppantak az árak. Ehhez jöttek a külföldi befektetők az airbnb vmint az állami pénzosztás. Véleményem szerint nem mostanában fog összeállni minden úgy, hogy hamarosan ez ismét megtörténjen. Pláne, hogy ehhez az kellett, hogy 2008 után tényleg összeboruljanak az árak és baromi alacsony szintről kezdődjön a rakétázás.
2020. dec. 23. 05:58
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha az ajándék 10 milliók meg monatórium nem létezne most meg lehetne nézni, hogy mennyire stabilak ezek az amúgy is lassan lefelé csörgedező árak.
2020. dec. 23. 06:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!