Hol laktok?Melyik városban,községben,faluban? Mik az előnyök és hátrányok?
Szabolcsi kisváros. Nem tervezek elmenni, itt a családom. Éltem 10 évig Budapesten,elég is volt.
Előny: csendes,itt ( még) nincs sok cigàny,ill.normálisabbak.
Hátrány: nekem buszoznom kell a közeli nagyvárosba dolgozni,de végülis 20 perc az út, annál többet is metróztam Pesten. Ill.pl.nagybevásárolni meg ügyintézni is be kell menni városba ( pl telekom,bank etc).
eddig Sopronban laktam : elonye, hogy minden elerheto 10 percre kocsival, de a legtobb helyre gyalog lehet jarni, nyugis, vannak egesz jo sulik, gyerekneveleshez alkalmas, kozel van a termeszet, es az osztrak hatar is csak negyed ora, jobban a munkalehetosegek.
hatranya : nincs tul sok szorakozasi lehetoseg,a legtobb soproni elzarkozo az ujonnan bekoltozokhoz (ami valahol ertheto mert nagyon megtelt a varos), mindig fuj a szel.
most szeptemberben budapestre koltoztem, elonye : jo a tomegkozlekedes, nem kell autot hasznalni, normalis kornyeken lakom (13. ker), mindenfele bolt es szorakozasi lehetoseg elerheto (covid elott persze), a varos alapvetoen szep szerintem
hatranya : sok az ember, emiatt sok a hulye is, budos van, a karanten miatt alig ismerek valakit, kb minden dragabb
Én is debreceni vagyok :) annak idején volt egy mondás, hogy Józsára születni kell, annyira felkapott hely volt, mostanában tényleg elérhetőbbek a házak, az összekötő út sajnos csak 2 sávos elég nehezen halad a forgalom csúcsidőben... Mi emiatt sem választottuk, maradt a belváros sajnos, de majd később kertesben gondolkodunk mi is :)
Ja még Debrecenhez annyit, hogy rengeteg lett a külföldi diák a belvárosban, szinte minden társasházban lakik valamilyen nemzetiség, ezt szokni kell még
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!