Fundamenta. Kell hozzá jövedelem igazolás?
Lakáshitelt szeretnék felvenni, apám fizetné a felét, valahogy így magyarázta, ő adná a tőkét.
Sokat változott a Fundamenta az utóbbi időben, még mindig kell igazolás a jövedelmemről, ugye?
Az a helyzet, hogy “egyéb, más forrásból” is származik rendszeresen elég jó jövedelmem, azt viszont sem apámék nem tudják, sem a banknak/Fundamentának nem tudom igazolni.
Mi a megoldás?
Köszönöm a normális válaszokat.
A kommentek, hogy biztos k*rva vagyok hidegen fognak hagyni. Lesz lakásom, mindenki sepregessen a maga háza táján. 😀
Köszönöm.
Ez így nem fog menni, hitelhez kell a bejelentett munkahely.
Vagy vállalsz legalább egy 4 órás hivatalos munkát a camsex mellett, vagy apud is felveheti a hitelt/nevére a lakást.
Szia!
Mi idén vettünk fel hitelt a már meglévő megtakarításunkra. Remelem segít neked is ez a pár infó, vagy legalábbis valakinek.
A hitelfelvételhez szükséges dokumentumokat/űrlapokat megtalálod a fundamenta oldalán, ilyet majd fogsz kapni az ügyintéződtől, de érdemes letölteni és olvasgatni mert elég jó iránymutatás szerintem, hogy mit fognak kerni.
A mi konkrét esetünk:
Nem tudom lehet-e online intézni, nekünk volt egy ügyintézőnk, akivel személyesen találkoztunk és elmondtuk neki, hogy mennyiért pénzre lenne szükségünk (nekünk a megtakaritasunk volt az önerő) , az összeg mely részét fordítanánk vásárlásra és melyet felújításra. Ő pedig a pénzügyi lehetőségeinkhez mérten mondott 3 opciót. Tehát én úgy gondolom megoldás mindig van, csak éppen el kell dönteni neked megéri-e.
A honlapon megtalálod a munkáltatói igazolást azon látszik, hogy mivel fognak számolni. Ezt a dokumentumot a páromnak (adós és jelzálog kötelezett), nekem (adóstárs, jelzálogkötelezett) és a parom anyukájának (adóstárs) is ki kelett töltenie, és ezeket egy-egy telefonhívással is ellenőriztek.
Amit számoltak:
-“csupasz” nettó jövedelem, tehát minden pótlék nélkül amit kapsz
-illetve az olyan pótlékokat amit rendszeresen minden hónapban kapsz, tehát az évvégi bónuszt nem, de a délutános igen, átlagolva az elmúlt évben vagy pl. szervízdíj, ügyeleti pótlék
-elfogadták nekünk a helyettesítési pótlékok amit nem fogadnak el alap esetben, de egyéni elbírálásra beküldtük, mivel ilyen jogcímen kapunk évek óta 100 ezer forintot, tehát vannak flexibilis szabályok is
-elfogadják az öregségi nyugdíjat (csak ezt így pl. Nálunk az özvegyit nem vették figyelembe)
De erről is találsz leírást a weboldalon.
Ha ezeket összeadod kapsz egy x összeget amiből levonásra került
-fejenként (a hotelben szereplő személyek) 80 ezer forint megélhetésre ( ha van eltartott akkor az + eltartottonként fejenként 80-)
-ha van hitelkártya akkor a keretnek az 5%- a (így pl, 200000 nél 10000 Ft)
-meglévő hiteltörlesztők (ha adóstárs vagy kezes vagy akkor is), ebbe nem csak a banki hitel de a vállalati és áru hitel is beleszámolódott
Ha a kivonás elvégzése után maradt annyi pénzed, hogy a kiszámolt torlesztore elég legyen jó eséllyel pozitív a bírálat, bár ha éppen csak marad akkor nem biztos hogy a teljes kert összeget felaljánlják.
Ha elolvastad idáig, akkor összeségében azt tudom javasolni kérdezz meg egy ügyintézőt a mienk ismerte a kiskapukat vagy akar többet is ha nem kapsz kielégítő választ. Az első nekünk is azt mondta, hogy karcos, míg a második több pótlékot el tudott számoltatni és lazán meglett. Lehet a te esetedre is van megoldás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!