Lakásvásárlás önerő+diákhitel+jelzálog kombóval?
A diákhiteleket elég a suli befejeztével elkezdeni fizetni, az első és legfontosabb a családi kölcsön majd a több éves hitel fizetése és 5-6 év múlva csak a sima jelzáloghitelt kellene fizetni.
Viszont ha nem lépek előre soha nem lesz belőle semmi. Rosszabb munkahelyekre meg talán felvesznek addig amíg nincs semmi. Plusz a bankkal kommunikálni kell, hogy ha hirtelen kirúgnak és nem tudok fizetni, mert sok ember eltűnik az ilyen helyzetekben.
Megtakarítás + biztosítás.
Van igen ilyenkor, hogy prolongálják a hitelt,de egyébként pl az otp-nél még szarabbul jössz ki mert emelkedik a havi törlesztőd nem kicsit.
Üdv hitelezőkênt és sok sikert
Van egy bejelentett, tisztesseges munkahelyem(mol leany), ahol nincsen semmi susmus, erre a bankom dec21-ig adott elozetes hitelbiralatot, de ha jovo ev elejere tervezem az ingatlant ujra hiteleznem kell + ertekbecsultetni a meglevo munkahelyemnel.
A minositett fogyasztobarat jelzaloghitel meg olyan, hogy szerzodeskotesnel lennie kell min. 200k netto jovedelmednek, 6+ honap fix munkaviszonyodnak es NEM KELL minden egyes honapban kotelezo XY osszeg jovairas a bankszamladra.
Ergo ha en feketen keresek majd 5-6 ev mulva a jovoben valamit, akkor szepen feltoltom a bankszamlamra a penzt es a bank azt a penzt levonja, nem fogja nezni, hogy a munkaltatomtol jott “X.havi ber” kozlemennyel vagy csak sima befizetessel van rajta. Ez egy rettenetesen nagy elonye ennek a hitelnek, direkt megkerdeztem.
Ha most vennek ingatlant akkor csak a banknak az ingatlanvagyonertekbecsloje kerul meg a kepbe, mert az elozetes hitelbiralatom 90 napig ervenyes.
Januarban ismet kell a munkahelyemtol egy munkaltatoi igazolas, jovedelem igazolas, bank lecsekkolja mennyi fennallo hitelem van(KHR info), bekeri a munkahelyemrol az adatokat, hogy azok valosak-e, stb. Aztan jon a banki ertekbecslo es felmeri a jovobeli ingatlant aminek az erteke 95%-ban az lesz ami az adasveteliben szerepel... az 5% az nagyon extrem esetben fordul elo amikor az ertekbecslo azt mondja, hogy nem er annyit, amennyi az adasveteliben szerepel. A munkahelyes ujrabecsultetest arra ertettem, hogy ismet kikerik az adataimat es elinditjak a procedurat.
Igen, elolvastam es tudom. Egy minimalis osszeget januar vagy fenruartol fizetni fogok, hogy ne essek nagyon nagy csapdaba, szamoltam ezzel. Nekem az a cel, hogy mielobb nalam legyen az onero es azzal tudjak harcolni az ingatlanpiacon, ahol a penz beszel. Mert most tokre jo, hogy latom az ingatlanokat de egy procedura ami eltarthat 6-8 hetig nem lenne jo meg plusz 4 hettel megtoldva...
Probalom elerni a szamomra legjobbat. ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!