Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi lesz azokkal akik 2018/2019...

Mi lesz azokkal akik 2018/2019-ben vásároltak (jó drágán) ingatlant, hitelre, és most a válság leveri az ingatlanjuk értékét?

Figyelt kérdés

Ki fogja kárpótolni őket?

Elvileg már zuhannának is az ingatlanárak, ha nem lenne hitelmoratórium, mert annyira beszart a gazdaság, a turizmus és akkora a munkanélküliség. Még hitelmoratórium van de már most csökkennek, vannak ahol már 10-15%-kal olcsóbb a meghirdetett ára is mint volt.

Ki fizeti ezt ki, a sok hitellel behülyítettnek? Ez tényleg rohadt jó lehetőség volt.. a hitelezőknek, meg akik felfújták az árakat.

2020. nov. 20. 18:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
28%
10: Asszem erre valók a fórumok, nemdebár?
2020. nov. 21. 19:39
 12/15 anonim ***** válasza:

En iden vettem hazat es nem erdekelnjelen pillanatban bogy mennyit er mert lakni szeretnek benne, nem pedig eladni.

Nem akkor kell hazat eladni mikor lemennek az arak

2020. nov. 22. 11:09
 13/15 anonim ***** válasza:

Mi 2019 év elején vettünk lakást, igaz, nem hitelre. Viszont szükségünk volt rá, ezért nem érdekel ha mennek le az ingatlanárak amit én egyáltalán nem látok. Legalábbis ott, ahol vettünk, még drágábbak az ingatlanok mint 2 éve.

Egyébként meg sosem tudhatod,hogy mikor mi fog történni ami miatt változik az ingatlanpiac. A vírust tudtuk?Nem...Meddig tart, és hogy érinti a gazdaságot, ki tudja? Budapesten azért lehet munkalehetőséget találni ha megszűnik a munkahely vagy többet akarok keresni.

Ha most felét "érné" mint amikor megvettük, nekem akkor is megérte mert szükségem volt rá, ott akartunk venni és megvolt rá a pénzünk.

2020. nov. 22. 15:28
 14/15 anonim ***** válasza:

A új házak/lakások ára számottevően nem csökkenhet, mivel ár alatt senki sem akarja eladni. Ráadásul egy karbantartott ingatlan értéke az évek folyamán csak növekszik.

Ha nekem elkészül a kb 35 milliós házam, azt garantálom hogy nem 20ért fogom eladni 10 év múlva. De hosszabb időre tervezek vele.

Az árakat már felnyomta az állam, ami magával vitte a régi 50-60 éves ingatlanok ár emelkedését is. Ahogy tapasztalom már ezekből sem lehet túl sokat alkudozni, mert mindig jön valaki aki megveszi.

Felénk már jelenleg többe kerül használtat felújítani mint építeni... de ez település függő nagyon.

A hitelről meg annyit, hogy kb annyit fizetek mint egy átlag albérletért a környéken. Csak innen nem raknak ki, amíg fizetni tudom a részletet. Utóbbi viszont átütemezhető probléma esetén.

Ha valaki amiatt nem vesz fel lakás hitelt, mert mi lesz, ha ... Az megérdemli a sorsát, és ne csodálkozzon rajta, ha még nyugdíjas korában is albérletben lakik majd.

Én 58 leszek mire kifizetem a hitelemet, ha nem törlesztek előre semmit.

2020. nov. 22. 17:32
 15/15 anonim ***** válasza:
11: De, erre is való. Csak amikor egy kérdésből süt a rosszindulat és nyilvánvalóan azt akarja hallani, hogy jaj mennyien tönkremennek, de rossz lehet nekik és milyen hülyék voltak, akkor felmerül az a kérdés is, hogy miért fontos ez neki.
2020. nov. 23. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!