Milyen végzettség kell a földvásárláshoz?
Ha én egy olyan telket szeretnék vásárolni ami 10000m2-nél nagyobb, akkor aranykalászos gazda végzettség kell hozzá?
Én elvégeztem egy mezőgazdasági technikumot. Az nem elég?
"A gazdálkodóknak mindenekelőtt nyilvántartásába kell felvetetniük magukat, ami csupán adatközléseket jelent a hatóság felé. A földhivatalnál kell intézni a földművesként történő nyilvántartásba vételt.A nyomtatvány a földhivatal honlapján is elérhető, neve: Földművesként való nyilvántartásbavétel iránti kérelem.
Az egy hektárnál nagyobb területet már csak ilyen nyilvántartásba vett földműves lesz jogosult megszerezni immáron (meg, aki közeli hozzátartozótól szerez földet) , akinek ráadásul még mezőgazdasági vagy erdészeti képzettséggel is kell rendelkeznie, vagy ha ez nincsen, akkor minimum három éves mező- és erdőgazdasági tevékenységgel válthatja ezt ki. Amivel még kiváltható a képzettség, az a legalább 25 százalékos tulajdonrész mezőgazdasági termelőszervezetben."
"2018. január 10.
A földműves nyilvántartásba vételhez szükséges igazolások
Földműves
A természetes személynek földművesként való nyilvántartásba vétele iránti kérelméhez az alábbi igazolásokat, okiratokat kell csatolnia:
Szakirányú képzettség igazolására
– a mezőgazdasági vagy erdészeti szakirányú képzettségekről szóló 504/2013. (XII. 29.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: Kr.) meghatározott mezőgazdasági vagy erdészeti szakirányú képzettséget igazoló okirat (eredeti példánya vagy annak a közjegyző, illetve a kiállító intézmény által hitelesített másolata)
– a külföldi bizonyítványok és oklevelek elismeréséért felelős hatóság által kiállított hatósági bizonyítvány eredeti példánya, amely tanúsítja, hogy a külföldön megszerzett szakképesítés a Kr.-ben meghatározott valamely szakképesítésnek megfelelő szakképesítés"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!