Tényleg nem vehetek olyan házat, aminek nagyobb a telek területe, mint egy hektár (10000 nm) ha nincsen mezőgazdasági végzettségem?
Ez most komoly?
Természetes személyként nem vehetek? Rengeteg eladó ház van, ami nagyobb területen fekszik, mint egy hektár.
E szerint már 10001 nm-es területet se vehetek meg?
Mi van a kúriákkal, birtokokkal, azokat is olyan veheti meg csak, akinek van mezőgazdasági végzettsége? Ez most komoly?
Ha nekem mondjuk nagyon tetszik egy ház, ami nagyobb területen fekszik, mint egy hektár, szereznem kell egy mezőgazdasági végzettséget? Ez mi már?
És ha meg akarom venni, akkor kérni fogják az adás-vételi szerződésnél a végzettséget igazoló dokumentumot?
A kérdés (egyelőre) elméleti.
De mondjuk mi van egy (nagyon) gazdag emberrel, esze ágában nincsen művelni a földet, csak megveszi, mert "miért ne" még annak is le kell tennie egy mezőgazdasági végzettséget?
(Földforgalmi törvényben olvastam ezt a, szerintem hülye, egy hektáros törvényt.)
Miért ne vásárolhatna egy természetes személy egy hektárnál nagyobb területet, miért kell ehhez végzettség? Egyáltalán nem biztos, hogy az egészet, vagy akár egy négyzetmétert is művelni akarja.
Köszi!
Akkor tanya besorolású ingatlant nem vásárolhatok, még akkor sem ha az kisebb, mint egy hektár területen fekszik?
És akkor olyan ingatlant, ami mondjuk egy 2 hektáros területen fekszik, de nem tanya besorolásu, hanem sima lakóingatlan, azt vehetek?
És ha én fogom azt a két hektáros telket, felszántom és művelem, azt nézi valaki?
Értsd már meg, hogy ne keverd a mezőgazdasági területet egy telekkel.
A telket vehetsz 100 hektárosat is.
Igen, azt értem, de ha "telket" veszek, mondjuk több hektárosat, és azt még is felszántom és veteményesnek használom, azt észre fogja venni valaki, fog érte szólni?
Sima telek besorolású területen nem is veteményezhetek?
Ha akarsz venni egy 2 hektáros kúriát 100 millióért, akkor nehogy már az a 200 ezres aranykalászos tanfolyamot ne tudd kifizetni előtte. (5-6 órára bemenés.)
De egyébként a kúria is papíron csak 5000 négyzetméteren fekszik, csak van mellette szántó , legelő terület és ezzel együtt hírdetik. Csak egybe, de külön kategóriák.
Pl. Tanya eladó 5 hektár földel egyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!