Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Falun laknál saját házban...

Falun laknál saját házban vagy inkább városban albérletben?

Figyelt kérdés
Örököltem falun egy házat, egy szép kis rendezett faluban, roma mentes, kb 2 ezren lakják, van minden ami fontos bolt, posta, iskola stb. 20 ezer fős városban élek albérletben. Jó munkahelyem van, faluból nem tudnék ide eljárni, nincs autóm. Most ha a házat eladnám akkor tudnék esetleg itt hitelre venni házat, max 5 millióért tudnám eladni. Ha oda megyek akkor van egy saját házam de munkát ki tudja mikor találok. 28 éves nő vagyok.

#Albérlet, lakóhely, ingatlan,
2020. okt. 23. 11:16
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
76%

"Nem tudom miről beszélsz, mert ilyen már sehol nincs az országban!"

:D :D Hiába húztatok le, pedig de bizony, hogy van!!

Mint írtam, nem is messze Pesttől és bizony, én is meglepődtem rajta.

Tessék parancsolni:

18:27-kor elmegy az utolsó busz Pest felé és Bp-ről 18.40-kor érkezik az utolsó: Kálló nevű településről van szó (nyugodtan nézd meg a későbbi idősávokat is, nincs ott semmi :-)

[link]

[link]

És a településről 18:27-kor megy el az utolsó busz:

[link]

És mindez egy Bp-től 58 km-re lévő település!

Gondoltad volna?

Hihetelen, de igaz! :-)

De írhattam volna számos más települést is, van még az országban bőven belőle.

2020. okt. 23. 12:04
 12/31 anonim ***** válasza:
90%

Eddig 30 munkaviszonyban eltöltött évem van és minden munkahelyemen volt vidéki. Ha az jó dolgozó, mindenütt megkapta azt a 15-20 perces engedményt, hogy elérje a vonatát/buszát, különösen akkor, ha a menetrend miatt jelentősen előbb bent is volt.

Egyébként tökéletesen egyetértek a 8-assal, egyszerűbb dolog felvenni pár százezer Ft-os hitelt autóvásárlásra, mint albérletre dobálni ki a pénzt az ablakon.

Munkába járni tökéletes egy Suzuki is, amit jó állapotú használtan kapsz már 3-350ezerért és a fenntartása is filléres.

2020. okt. 23. 12:08
 13/31 mindentudó99 ***** válasza:
63%
Milyen ház az hogy csak ötöt ér ha minden van és cigány gány sincs. Vagy romhalmaz vagy többet ér. Én is egy 2500 -as falun élek. Itt is van minden de egy felújítandó ház 10 milla. . Ekkora keresettel egyedül semmilyen hitel nem bevállalható. Ha fizetnék a bejáráasod akkor a jogsi és az autó a megoldás. Vagy az se ennyiből ha a kocsi tönkre megy meg se tudod csináltatni.
2020. okt. 23. 12:13
 14/31 anonim ***** válasza:
31%

Megnéztem Kállót, itt:

[link]

Abban igazad van, hogy kifelé a településről 18,27-kor megy az utolsó busz a napi 19 járat közül, de Budapestről 22,06-kor jön be az utolsó a napi 18 opció közül.

Ez a menetrend legfeljebb azoknak rossz, akik délután műszakban este 10-kor végeznek, mert nem tudnak hazamenni. Mindenki másnak megfelelő.

2020. okt. 23. 12:19
 15/31 anonim ***** válasza:
84%

"40 az albérlet"

Én inkább havi 40ezerért várnék naponta 2 órát, esetleg picit húzósabb dolog a bicikli, azért 60km lenne naponta oda vissza, de ismerek olyat aki ennyit leteker. De simán várnék 2 órát is. Akkor azt a havi 40et, amit nem az albérletre költök leraknám jogsira és kocsira. Meg ugye még esetleg azt ami maradna pluszban a fizumból. 3 hónap alatt az már 120 ezer. De ugye akkorra jön a jó idő, ha leraknám a jogsit akkor utána lehet nem is valami olcsó használt autót vennék, hanem csak valami robogót olcsón, hogy több pénz legyen a kocsira később.

Mellesleg ugye falun kertes házban azért tudnék termeszteni pár dolgot amivel olcsóbban kijönnék mint a bolti ár.

Kerted van, abban mi van?? Ha van benne pár gyümölcs fa és megdolgozol vele, akár 1 szezon alatt ha jó a termés lehetne azon is akár 80ezer tiszta hasznod is, ha nem több. Eljárhatnál plazmát is adni munka után, az is átlagban 9-10ezet forint egy alkalom. Hetente mehetsz 2szer, kb elmehetsz 8 szor egy hónapban az is kb 72-80ezer ft. Akkor ugye mindjárt kicsit hasznosabban tellik a 2 óra is. Esetleg bevásárolsz a városban, vagy beülsz valahova egy kávéra.

2020. okt. 23. 12:19
 16/31 anonim ***** válasza:
92%
Mi valszthattunk h albi varosban 120ert vagy 60ert hiteles haz falun. Utobbit valasztottuk. Gyereknek asszonynak 7 km a varos, busz kb 20 percenkent jar, en kicsit messzebb dolgozom ezert kocsizok. Nem bantuk meg, nem fogunk 2x annyi albit fizetni mint hitelt.
2020. okt. 23. 12:29
 17/31 anonim ***** válasza:
43%
Inkább az albérlet, mint egy falusi ház. Nemcsak a munka, tanulási és szórakozási lehetőségek, hanem a tipikus mentalitás sem laknék ott. Eleget voltam több faluban is, nem kérek belőle többet.
2020. okt. 23. 12:38
 18/31 anonim ***** válasza:
76%

Elfognak engedni 15.45-kor! Milyen munkát végzel? Nem lehet előbb elkezdeni? Ha egyszer előbb érsz be... Mit tudom én, mondjuk te nyitsz, ha üzlet... Minden munkahelyen az utolsó negyed órában (vagy inkább fél órában) a nagy büdös semmi történik, a "mindjárt mehetünk" állapot áll fönn. Ennyit le kell tudni beszélni egy főnökkel, és ennyit kell engednie egy főnöknek. Akár addig, míg megvan a jogsi, nem tovább.

Amúgy ezen meglepődtem, hogy 2 ezer fős faluból 3 busz indul össz-vissz. Szégyen, gyalázat! A polgármester is megérdemelne egy hátba veregetést.

Mi 4 ezren vagyunk, megyeszékhely 20km-re, reggel 10-20 percenként jár a busz, napközben és délután fél óránként, este óránként, összesen 49 járat oda és 53 vissza! Ez zsákfalu vagy miért ilyen gyalázatos a helyzet? Nem lehet megtudni egyébként? Mondjuk ezt sosem értettem, miért beszélünk ilyenekről ennyire kerülgetve a konkrétumokat. XY helyre járok dolgozni a .... településen van, vidékre költöznék .... településre. Mindegy végülis, leírtad miért nem működhet ez a történet, ha nem engednek el, akkor nem akarsz várni a buszra két órát (én tudnék várni ha nem lenne gyerek, szóval engem nem érdekelne, de hát nem állok neki téged győzködni, hisz te nem akarsz várni ennyit, tegyek valamit azért, hogy akarjál? vagy nem is értem...). Eddig nem volt autód, jogsid, lehet nem is akarsz, mondjuk félsz a vezetéstől, mint én, meg is érteném a helyzetet, ebben sem győzködnélek, hogy tedd le a jogsit, vegyél autót, mert ha egyszer nem akarsz vagy nem tudsz rá pénzt szánni... Ha meg igen, akkor meg addig ki lehet bírni akár a napi két óra várakozást is, amíg lesz jogsi (abban a két órában elmész vezetni, sőt rutin az a hazavezetés lehet, ott kiszállsz, csókolom), havi 40 felszabadul és nem örökös állapot várhatóan, hogy 2 órát várakozol a buszra, hanem erősen átmeneti. DE hát én nem mondhatom meg helyetted, hogy mi a vállalható, azt te érzed... nekem vállalható lenne, csak a jogsi nem. :D De elméletileg ha nem félnék a vezetéstől, akkor is vállalható lenne, hogy 2 órát ácsorgok a buszra várva, amíg megvan az a fránya jogsi, ahogy a hitel is az autóra, ha ez egy biztos munkahely.

2020. okt. 23. 12:51
 19/31 anonim ***** válasza:
76%
Ha jó állapotú a ház és csak 30 km akkor költöznék, az albérlet csak pénzkidobás. Ha nincs jogsi akkor vennék egy elektromos vagy benzines kis biciklit és azzal járnék amíg meg nincs, majd vennék egy Suzuki Swiftet vagy Wagon R-t
2020. okt. 23. 14:04
 20/31 anonim ***** válasza:
54%
Ingázástól sz.rabb nem nagyon létezik, főleg ha azt tömegközlekedéssel teszed. Saját autóval azért egy fokkal könnyebb. Falun kb. pár hónap alatt begolyózol, addig örülj míg városban lakhatsz. Ha tudod fizetni az albérletet gond nélkül akkor én egy percig nem gondolkodnék.
2020. okt. 23. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!