Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyire tudja elrontani a...

Mennyire tudja elrontani a környezet egy gyermek fejlődését?

Figyelt kérdés
Egy kisvárosban élünk,ahol az iskolában 45%os a roma gyerekek aránya. Most 2.-os a fiúnk és szeretnénk ha jó tanuló lenne mindig és később lediplomázna.Eddig szépen halad,csak félek ,hogy lehúzzák az osztály és iskolatársai. Sokan elhordják a gyereküket másik városba ahol jobb a színvonal.De még a költözésen is gondolkodunk a megyeszékhelyre,mert egyébként semmi nem köt ehhez a kisvároshoz.
2020. okt. 20. 11:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én mindenképpen költöznék, és nem tenném ki a gyerekemet annak, hogy -akár- egy évtizedig is piszkálják, visszahúzzák, verjék stb...
2020. okt. 20. 11:38
 2/6 anonim ***** válasza:
Te látod, milyen a suli és a gyerekek. Mélyről jövők is tudnak jó fejek, tisztességesek lenni meg kiemelkedni tanulással, ez nem is annyira a színvonalon múlik, inkább a tanítónénin és a szülőkön, hogy milyen a közösség. Akár egy iskolán belül is lehet az egyik osztályban az a sztár, aki gazdagabb, hangosabb vagy sunyibb, a másikban meg az, aki éltanuló vagy segítőkész. Azt kell mérlegelned, hogy a gyerekedre egyre nagyobb hatása lesz a kortársi közöség. Ha a ti iskolátok előtt ott cigiznek a nagyok és káromkodva lökdösődnek, akkor inkább válts.
2020. okt. 20. 12:09
 3/6 anonim ***** válasza:

Inkább az iskola színvonala a kérdéses. Nem tudhatjuk, hogy az odajáró diákok értelmi képességei milyenek, ahogy azt sem, hogy a pedagógusok hozzáállása milyen. Nálunk vidéken pl., ahonnan származom, nagyon lassú volt a haladás, sok a nagy ugrás az anyagokban, mondván, hogy ezek a gyerekek úgysem jutnak el az érettségiig sosem. Ezt egy szülő látja/érti szerintem és inkább elviszi a gyerekét, mert nem akarja, hogy a másik 12 sorsára jusson, aki úgysem jut el... Ez a sulit még mélyebbre löki nyilván, de legalább értelmes gyerekem lesz.

Szóval alapvetően nem a gyerekek származását kell nézni, hanem az ő és a pedagógusok, vagyis az iskola hozzáállását és sokat kell beszélgetni a gyerekekkel, pedagógusokkal, hogy hogyan zajlanak az órák, mennyire vannak rájuk hagyva a dolgok, saját megítélésed szerint mennyire haladnak tempósan, mennyire fejlődik a gyereked, stb. Az is fontos szempont, hogy egy szülőin mit látsz pl. amikor szóba kerülnek a tanulmányok. Milyen a szülői hozzáállás?

Ha úgy látod, hogy nem oké valami, akkor én nagyon is elgondolkoznék a váltáson. Valószínű pont azért, mert engem is áthordtak anno inkább a szomszéd városba anno és mostmár nagyon is átlátom sok-sok év távlatából, hogy miért. Látom, hogy mi lett azokból az emberekből, akik maradtak és látom azokat, akiket inkább a szomszéd városba hordtak.

2020. okt. 20. 15:54
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha pl. 1. osztály, félévkor még nem értek végig az abc-n, onnan nyilván lépni kell. 2. osztályban még jobban láthatóak a jelek. Amúgy nem is az osztálytársak számítanak, hanem az osztálytársak szüleinek hozzáállása. Ha otthon van hagyománya a családi tanulásnak (leülünk a gyerekkel, kikérdezzük a holnapi leckét, pluszban még tanulmányi versenyeken is indítjuk), és az osztály 80%-a ilyen szülőkkel rendelkezik, akkor semmi gond.
2020. okt. 20. 18:33
 5/6 A kérdező kommentje:
Valószínüleg a romák sokat tanulnak otthon a gyerekükkel...
2020. okt. 20. 21:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is ilyen iskolába jártam 8 évig. Nagyon lehúztak. Ömlik a számból azóta is a trágárság, az igénytelen szóhasználat. Próbálok leszokni, de nagyon nehéz. Rossz hatással voltak rám, de ami a legrosszabb volt, hogy csoportokban piszkáltak, minek következtében depressziós lettem. De ha a gyermekedet szorgalmasra neveled, és még értelmes is, akkor később mindegy lesz, hogy milyen általánosba járt. Én most a város legerősebb gimnáziumába tanulok, és óriási volt a váltás, nagyon szenvedek, rohadt nagy a lemaradásom, de ezt csak magamnak ,,köszönhetem" és nem annak, hogy romákkal jártam. Nagyon nehéz, de megoldható.
2020. nov. 10. 21:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!