Mennyit számít az,ha egy házban a 2 meglévő szoba északi irányba néz?
Igaza van a barátodnak. Érezhető a különbség. Ha pedig túlfűtöd őket (ameddig a radiátor termosztátja engedi), akkor a fűtésszámlád lesz magas.
Magánházról beszélsz vagy társasházról? A radiátorszelepek miatt kérdezem.
Napot esetleg kora reggel, vagy napnyugtakor kapsz. Kevés virág szereti az északi fekvést, esetleg a zöldek, amik nem hoznak sosem virágot, ill. csak ritkán, de azok is inkább a napos oldalon, de nem a napfényben.
Én nem laknék ott.
Szerintem nem feltételnül jó ha direktben besüt a nap, pláne nyáron, vagy ha sokáig szeretsz hétvégente aludni. Az én házam ablakai Észak-nyugati, illetve Dél-keleti irányba néznek, vagyis az ablakaim soha kapják telibe a napot, és van átnyékos rész a szobában. Cserébe az alsó szinten, még a kinti 40 fok mellett is max 28 fok volt.
Barátnőm ablakai durván Dél-Nyugati irányba néznek, na ő szinte egész nap kapja a napot, és amíg nem volt klímája addig alig lehetett megmaradni nála.
"Fürdő,konyha wc,kamra,étkező a déli oldalon."
Ezek legalább annyira problémásak:
A konyha, étkezö nyáron meleg, sem fözni, sem enni nem jó, ha eleve 30 fokos a helyiség.
A kamra meg elvileg arra szolgálna, hogy az olyan élelmiszereket, amiket hüvösen kell tárolni, ott tartsa az ember - ez déli fekvés esetén kizárt!
A fürdö meg a WC mindegy, de a többi nem.
Ezek szerint a házban a szokák, a konyha, étkezö, kamra rossz tájolású - ilyet megvenni nagyon nem jó ötlet!
Ja és sok északi fekvésű szoba ablakában latok orchideát, úgyhogy a viragzó növény is szóbajöhet.
Utolsó voltam.
Észak-nyugati oldalon, a konyhaablakban nekem is szépen virágoznak az orchideáim.
Üdv: 4-es
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!