Térképmásolaton mit jelent, ha az épületek S betűvel vannak jelölve?
Figyelt kérdés
2020. szept. 28. 16:46
1/17 anonim válasza:
Azt jelenti, hogy a két szomszédos parcellának ugyanaz a telekkönyvi száma, de valamivel meg van különböztetve (pl. udvar és kert kerítéssel).
2/17 anonim válasza:
telekkönyvi száma - helyrajzi száma.
3/17 A kérdező kommentje:
Á, értem, köszi, és ez mennyire gyakori? Az egész utcában ilyen S betűs házak vannak.
2020. szept. 28. 17:14
4/17 anonim válasza:
Ez nem a gyakoriság kérdése: ami így van jelölve, azokat így kell érteni: közös (egy) a számuk. Más lehetőség, ami eszembe jut: udvar és előkert a ház előtt, ahol valóságban a kiskert kerítéssel, kiskapuval van leválasztva az udvarról. A kerítés egy vonallal fel van tüntetve a rajzon, viszont a kiskert része az udvarnak. Számtalan egyéb lehetőség van erre.
5/17 A kérdező kommentje:
Értem, köszi! Vásárlás előtt állok, ezért szerettem volna ellenőrizni.
2020. szept. 28. 17:25
6/17 anonim válasza:
Menj ki a házhoz a térképpel és hasonlítsd össze a valósággal.
7/17 A kérdező kommentje:
Voltam, a gáz az rendben van, viszont emlékeim szerint a tároló nem egyezik a valósággal. Ilyenkor mi a teendő? És mintha a házszám sem stimmelne. Ilyen létezik?
2020. szept. 28. 17:31
8/17 A kérdező kommentje:
Tehát a helyrajzi szám elvileg stimmel, de a térképmásolaton a házszámok csúsznak egyet. A tulajdonilap szerint xy hrsz. és 22. házszám.. Azt látom, hogy a helyrajzi stimmel, de a térképen a 20. házszám van feltüntetve.
2020. szept. 28. 17:33
9/17 A kérdező kommentje:
gáz helyett ház*, bocsi
2020. szept. 28. 17:42
10/17 anonim válasza:
Lehet, hogy közben beépült 2 üres telek, ami házszámot kapott.
Kérdezz rá az eladónál, mi lehet az eltérés oka. Ha maga a térkép és a valóság egyezik, akkor ez nem lényeges. A szerződésbe úgyis a helyrajzi szám lesz beírva. Esetleg hívd fel erre az eltérésre a jogász figyelmét, aki a szerződést megfogalmazza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!