Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha mindenkit 3 gyerek vállalás...

Ha mindenkit 3 gyerek vállalására biztatnak, miért nem általánosabbak a 4 hálószobás lakások? Ti 3 gyereket hány szobás lakásban neveltek?

Figyelt kérdés

A CSOK óta már elég sok társasházat felhúztak, de mégis úgy kell vadászni azokat a lakásokat, amik nappali+4 hálószobásak. Mások 3 gyereket hány szobás lakásban nevelnek? Nem probléma, ha osztozniuk kell egy-egy szobán? És mikor már kamaszok? Netalán fiatal felnőttek, akik még egyetemre járnak otthonról? Kisiskolásként még nem gáz, ha egy szobában vannak mind a hárman is akár, de idővel mindannyiuknak igénye lesz a személyes privát térre, hát még ha esetleg nem is költöznek el érettségit követően egyből...

Most lassan időszerű lesz az új lakás vásárlása nálunk, és ezt már úgy szeretnénk, hogy a végleges otthonunk legyen, de 100 millió alatt én még nem nagyon láttam olyan lakást, ami kényelmes lenne egy háromgyerekes családnak (Budapest belsőbb kerületek), és a 100 milliósak is olyanok, hogy nem érzem 100 milliósnak az ingatlant, ennyi pénzért azért nem csak a négyzetmétereket várnám el, őszintén szólva. És egyszerűen nem értem, hogy ez mégis hogy van egyensúlyban az állami kommunikációval, amikor a háromgyerekes CSOK-ot lehívhatod egy olyan lakásra, ami egyszerűen nem elég nagy a három gyereknek. Néztem a még építés alatt álló társasházakat is, max 1-2 olyan lakás van egy 50-lakásos házban, ami elég nagy egy ekkora családnak, de az meg már kb a luxus penthouse lakásokként megy. Én nem luxust keresek meg semmi vagánykodást, csak külön szobát minden gyerekemnek, ez hogyhogy nem általánosabb igény? És most csak a lakásokat nézem, de amúgy megnéztem a családi házakat is, és hát azok között is úgy kell keresni a ritka kivételeket. Komolyan én várok el túl sokat ezzel?

Más háromgyerekesek miben laknak?

2020. szept. 22. 13:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
41%
Mi nyolcan vagyunk tesót. Természetesen nem volt 9 szoba. Feltalálták az emeletes ágyat is. Nekem 4 gyerekem van 2 szobában. Nem halnak bele, ahogy annó én se.
2020. szept. 22. 20:07
 12/17 anonim ***** válasza:
24%
Egy kicsit off:lakasvasarlas elott allok,egy kis garzont szeretnek venni,kb 29-37. nm kozott.Sok lakast ugy hirdetnek,hogy CSOK is igenybeveheto.Megis kiknek?Nagycsaladosoknak 30 nm?
2020. szept. 22. 20:59
 13/17 anonim ***** válasza:

12: 2 gyerektől igénybevehető.

29-37 nm-esre odaírják? :) Muti!

2020. szept. 22. 22:21
 14/17 anonim ***** válasza:
Kérdező, az új építésű lakások között nem fogsz olyat találni, amelyik kényelmes 5 főnek. Igazából még négynek sem. Ha megnézed az alaprajzokat kb semmi hely sincs cipőknek, kabátoknak, játékoknak. 5 főnek 4 szoba, 2 fürdő, háztartási helyiség lenne a megfelelő. És akkor még nincs dolgozószoba, ha az egyik szülő otthonról dolgozik. Vagy egy vendégszoba, ha ott alszik a nagyi.
2020. szept. 23. 08:39
 15/17 A kérdező kommentje:
#14 hát pont ez az. És ezért kérnek el 100 milliót. Ki tudnánk fizetni, nem arról van szó, csak akkor 100 misiért vettünk egy olyat, ami max névleg elég a családnak. És nagyon kínálat sincs, bár lehet igaza van annak, aki azt mondja, hogy ezekben a lakásokban már laknak a nagycsaládosok, azért nem hirdetik, de újak miért nem épülnek azoknak, akik esetleg csak ez után fognak bele a nagy család "készítésébe"? Nekem igazából ez a bajom. Na mindegy, igazából kitomboltam magam, idővel biztos találunk olyat, ami megfelel minden szempontnak.
2020. szept. 23. 08:59
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Én azt gondolom, hogy van az átlag igény, amire ezek épülnek és van a "luxus" igény, ami nem annyira luxus, de sokkal kisebb társadalmi réteget céloz meg és jellemzően ez a réteg sem feltétlenül a belvárosban akar újépítésű lakásban élni.

Mi családi házat keresünk 2 gyerekhez. Az újépítésűeknél én úgy látom, hogy ahhoz hogy elférjünk legalább 4 szoba kell + az amerikai konyhás nappali. Vagy legalább 3 szoba + nappali, de akkor legyen külön gardrób, esetleg mosókonyha és/vagy háztartási helyiség. A nappali pedig jó ha kicsit szeparáltabb, ha esetleg vendég jönne, e másszon át rajta mindenki egy pisilésért. Az újak között nehéz ilyet találni elérhető áron, itt pedig jellemzően annyira picik a szobák, hogy több funkció nem zsúfolható egy szobába. A régiek pedig akkora hodályok jellemzően és/vagy abszolút elhanyagoltak, hogy nem szeretünk beléjük. Pedig itt elegendő lenne 3 szoba + nappali simán, mert elférnek a szobákban olyan alapvető berendezések pl., mint szekrény. Egy éve keresünk nagyjából, de nagyon kevés az az ingatlan, ahol eltudnánk képzelni magunkat. Nem adjuk fel, előbb-utóbb lesz nekünk való! Keresgéljetek kijjebb, ott azért jobban találni nagyobbakat.

2020. szept. 23. 09:41
 17/17 anonim ***** válasza:
A legtöbb szülőnek nincs igénye arra, hogy külön szobát biztosítson a gyerekeknek. Az már más kérdés, hogy a gyerekek fogják -e igényelni kamaszkent legalább
2020. okt. 6. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!