Kaphatok banki kölcsönt ingatlan vásárlásra NULLA önerővel ha beterhelem azt amelyben jelenleg élek?
Tegyük fel hogy szeretnék venni ingatlant, de nincs pénzem, semmi. Szeretnék ingatlan vásárláshoz banki kölcsönt felhasználni.
A jelenlegi lakás amelyben élek teljes egészében a tulajdonom. Valamivel többet ér mint a másik ingatlan melyhez szeretnék hozzájutni. Hamarosan végtörlesztéssel le is jár a kölcsön amit ugyan 15+ évre vettem fel megvásárlásakor, de remélhetőleg 5 év alatt sikerül befejezni a törlesztést.
Tervem az, hogy a megvásárolt vagy a jelenlegi ingatlant kiadom és abból fizetem az új törlesztőt.
Ez a terv mennyire működőképes?
Ad a bank hitelt 0 önerőre, ha leterhelem a jelenlegi ingatlant?
Mennyire minősülök jó adósnak, ha 15+ éves hitelem 5 alatt teljesítem? Megéri ez egyáltalán a banknak?
a héten utána jártam és megkaptam a választ a kérdéseimre:
- részben (lásd lentebb) működőképes a terv, a hitel két részből állna:
- egy személyi kölcsönből magasabb THM-mel, ez adná a hitel önrészét, tehát kisebb részét (25-35%), kisebb időtávon (értelemszerűen ezt a személyi kölcsönt kellene előbb kipörgetni)
- egy ingatlan hitelből, kisebb THM-mel, ez adná a hitel nagyobb részét (65-75%), hosszú idő távon
- hátrány:
- nem is feltétlenük egy banknál kellene a két hitelt felvenni (ez macera, idő, kockázat)
- jelenlegi bankom lex@rja hogy eddig böcsülettel mindent időben fizettem a régi hitelem kapcsán, nem ad kedvezményt, nem számít be semmit stb.
- jelenlegi keresetemmel kb 35M-es hitelre vagyok jó
- fent azért írtam hogy részben, mivel a foglalóra nem kapok hitelt, ezt sajnos ki kell termelni
4-es vagyok
Tehát gyakorlatilag azt a választ kaptad, amit a 4-es válaszomban leírtam, a jövedelmi viszonyaid pontos ismerete nélkül, nagy általánosságban.
Nem örülök, hogy igazam van, félre ne értsd, csak megnyugtató számomra, hogy nem beszéltem hülyeséget!
Igen, lényegében majdnem az lett a válasz amit Te is megírtál (de persze ennek azért utána kellett járnom pénzügyi oldalról).
Ezért is köszönöm hogy hozzászóltál, mert segített irányba állítani a kérdéseimet.
Bánkódni meg egyáltalán nem kell azért, hogy valósat írtál, sokkal hasznosabb számomra mint egy pontatlanabb de pozitívabb válasz, plusz a metekból kijött, hogy még így is meg tudom lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!