Zártkerti ingatlan miben más mint a normál ingatlan? Előnyei hátrányai ?
Jogilag kérdezem,mert amit mi nézünk ott lakhatás szempontjából ugyanolyan mármint fürdőszoba villany és kandalló fűtés van,ugyanez lenne a normál városi ingatlanban is ,csak annyi,hogy ez zártkert néven fut.
Előnye eddig hogy olcsóbb
Hátránya hogy kintebb van de ugyis autóval megyünk így az nem sokat számít benne
Jól gondold meg ezt a külterületi vásárlást, mert rengeteg hátránya van:
lakcím
postai levelek, csomagok
szemétszállítás, csatorna, gáz, internet, víz-villany kevésbé problémás, de voltam hétvégi házban, ahol egy pillanatra elment a tv-n a kép, amikor éppen bekapcsolt a hűtő, mert kilométerre volt az a kicsike trafó :)
A fúrt kút is ugyanez. Mi lesz, ha jövőre nem lesz benne víz? Neked kell önerőből megoldani.
télen hóeltakarítás, közvilágítás banki hitel és biztosítás
A közbiztonság sem az igazi sok helyen.
Bármit akarsz intézni, kell az autó, mintha egy zsákfaluban laknál.
Beépíthetőség alig pár %, ezért a meglévő házak sokszor túlépítettek, egymást jelentgetik fel a haragosok.
Meg úgy általában az ingatlanok érték tartása elég gyatra külterületen. Ami olcsó, az azért annyi, mert alig kell valakinek. Nem lesz egyszerű eladni a későbbiekben.
11 igazából itt az a kérdés megeri e ez mert saját ,és sajátkent erre telik
Az albérlet árak meg egyre emelkednek lefelé sosem megy.
Persze vannak hátrányai egy részének már utána jartam a többit írom fel és kerdezem az ügyvédet.
2 dolog amit sokan írnak de nálunk nem úgy van.
Belehet rá jelentkezni lehet ez a rendes lakcímed, az én lakcímkártyámon is helyrajzi szám van feltüntetve, a másik hogy jár a postás kihoz minden levelet, a futár is idejön ha elmagyarázzuk neki merre kell jönni, nem kell külön postafiók.
Sőt még a szemetesek is járnak hetente de azt mi nem vesszük igénybe, de lehetne kérni.
Ezekre kérdezz rá az eladónál.
Belterületen kicsi terület jár a házhoz ezért még ha egy fal el is választ a szomszédtól akkor is jobban hallod őket.
Ha lakóház van rajta akkor szerintem csináltak hozzá derítőt is, arra kérdezz rá mekkora milyen sűrűn kell szippantani.
14 Köszi
Igen lakcim kártyán Enis láttam már többeknek hogy xy dűlő hrsz van.
A deritot megkérdem hogy van megoldva.
Utolsó lökést megadta,hogy ahol most élünk a tulaj jövőre 20’ezerrel emeli a bérleti díjat ...vérszemet kapott.
Jobban járunk a sajáttal akkor is ha lesznek hátrányai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!