Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit tennél ilyenkor?

Mit tennél ilyenkor?

Figyelt kérdés

Örökölsz majd egy ingatlant egy másik családtaggal közösen.

Ez a családtag már több éve mondogatja hogy (mivel ő már egy másik ingatlant is kapott családon belül) ennek a rá eső tulajdonrészéről le fog majd mondani a javamra.

Viszont mikor eljön a hagyatéki ideje ezt az "ígéretét" nem teljesíti!

Mit tennél ezután, hogyan "honorálnád" ezt neki?

Szabotálnád az ingatlan eladását,stb?

2020. szept. 14. 17:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
28%
Saját magaddal szúrsz ki, ha szabotálod. Ui ha nem tudod kivásárolni, addig húzod a szabotálást míg végül odaadja potom árin az első cgánynak. Tehát a rád eső rész is kisebb lesz. Adtál a sz.rnak egy pofont. 😂
2020. szept. 14. 18:35
 2/16 anonim ***** válasza:
84%

Testvérem játszotta el ugyan ezt velem. Ráadásul ő(k) tele vannak pénzzel, az örökség rá eső része (7 millió) költőpénznek számít náluk. Annyi ingatlan befektetésük van már, hogy életük végéig megélnének tejben-vajban akkor is ha nem dogoznának. A vállalkozással együtt havi 10+ millió befolyik nekik tisztán.

Pont ugyan az volt amit írsz, már évekkel ezelőtt hangoztatta, hogy ha meghal anyunk akkor az ő részéről lemond az én javamra.

Én ezt nem kértem tőle, nem is volt ilyesmiről szó, mindezt magától "reklámozta" rendszeresen.

Anyum meghalt az év elején, nemrég volt a hagyatéki és akkor derült ki hogy minden amit mondott az örökségről, csak levegőbe beszélés volt.

Igazából nem haragszom rá, egyszerűen leszarom innentől kezdve, és magamban elkönyveltem egy megbízhatatlan embernek.

Nem tudom mire volt ez jó, miért csinálta. Abszolút nem ilyennek ismertem, soha ki nem néztem volna belőle hogy ez lesz belőle.

2020. szept. 14. 18:45
 3/16 A kérdező kommentje:

#1.

Az addig oké hogy az ő részét eladja, de az enyémet nem tudja az aláírásom nélkül.

És nem hiazem hogy sok olyan ember lenne aki venne úgy házat hogy csak a fele tulajdonrész az övé, a másik fele meg az enyém maradna.

2020. szept. 14. 19:22
 4/16 anonim ***** válasza:

OK, eladja az ő részét egy kisebbséginek. Aminek következtében a te félházad azonnal a negyedét se fogja érni...

Jól kiszúrtál... MAGADDAL!

2020. szept. 14. 20:56
 5/16 A kérdező kommentje:
Még a kissebségi sem fogja úgy megvenni hogy én ott maradok tulajdonosként.
2020. szept. 14. 22:46
 6/16 A kérdező kommentje:
Amúg annál sóherebb hogy aprópénzért eladja bárkinek is.
2020. szept. 14. 22:47
 7/16 anonim ***** válasza:

ne legyél te ebben olyan biztos!

Van, aki megveszi szaré-húgyé, és aztán kiszekírozza a másik tulajt, aki fillérekért eladja neki a másik felét.

Hidd el, megvannak a módszereik...

2020. szept. 14. 22:52
 8/16 anonim ***** válasza:
19%

" ezt az "ígéretét" nem teljesíti!"

Kikényszeríteném, ügyvédet is fogadnék, ha kell.

2020. szept. 14. 23:22
 9/16 anonim ***** válasza:
Nem adhatja el kissebseginek csak ugy mert elovasarlasi jogod van ra.
2020. szept. 15. 08:57
 10/16 anonim ***** válasza:

8: ezt egyetlen ügyvéd sem fogja elvállalni.

Állítás áll tagadással szemben.

Szóbeli ígéret, ha nincs írásba foglalva, bakfittyet sem ér.

9: tisztában vagy azzal, hogy mi az elővásárlási jog????

Ha a másik félnek nincs pénze, kitörölheti a hátsóját a "jogával".

2020. szept. 15. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!