Budapesten, vagy környékén hova lenne érdemes költözni 4 gyerekkel, akik hamarosan középiskolások lesznek Bp-en, aztán egyetemisták?
Vácot és környékét én is javasolnám.
Leginkább az igényeidnek Berkenye felelne meg, egy tökéletes szépségű sváb falu a Börzsönyben, cigánymentes, ezért jó drága is.
10-12 km-re van Váctól, mégis jól szeparálva van a világtól, zsákfalu.
Azt nem tudom, hogy a Tesco és az Auchan szállít e oda - ezt a kitételt amúgy is elengedném a helyedben - mert mi 35 km-re lakunk Budapesttől, 25 km-re ezektől és hozzánk bizony nem szállít ki egyik sem.
Szerintem rajtad kívül rengetegen küzdenek még ugyanezzel a gonddal. A lányom és a párja is kb. egy éve keres olyan ingatlant, ami lakható (nekik a pénz sem mindegy), viszonylag jó a közlekedés Budapestre, élhető a hely és kevés a kisebbség. Ők is agglomerációban gondolkodnak, mert a munkahely Budapesthez köti őket és nem szeretnének naponta több órát utazással tölteni. Most még megoldják valahogy, de ha gyerek(ek) lesz, az szinte megoldhatatlan.
Magyarország egy hatalmas vízfej, minden a fővárosban van, vagy az ország nyugati részén, tényleg azt érik el, hogy ezek a környékek már most megfizethetetlenek és közben meg élhetetlen szinte mindegyik a dugók és a közlekedés miatt.
Ráadásul azt látom, hogy az eddig csendesebb, vidékiesebb agglomerációs részek elvárosiasodnak a rosszabb értelemben. Egymás nyakában vannak a házak, szinte semmi magánélet, zsúfoltság, megszűnt a nyugalom és a csend. Akik kiköltöznek a városból (tisztelet a kivételnek) , fogalmuk sincs, hogy a vidéki életnek is vannak "szabályai", amik ugyan sokszor íratlanok, de attól vannak.
Rákosszentmihály, Sashalom.
Egyébként mi Rákoscsabán élünk és imádjuk. Bár nem a belvárosban dolgozunk.
XVIII. kerület, Pestszentimre.
Biztonságos, de azért a leendő szomszédaidnak járj utána, mert előfordulnak cigók.
Vannak nagyobb telkek is, bár a legtöbbjük csak 500-600 négyzetméter körüli.
Dugó a Nagykőrösi út belső részén (M5-bevezető) szokott lenni a reggeli csúcsban, viszont ezt a buszok kikerülik, mert van buszsáv! :) Én 54-essel járok egyetemre, a menetidő a Borárosig a reggeli csúcsban nagyon maximum 45 perc a 30 helyett. Vonat is van Köki és a Nyugati felé, de az tömött és elég döcögős, viszont még így is jobb, mint a kocsi. Szóval összességében a többi külső "településhez" képest szerintem kiemelkedően jó a bejárás, sok a busz-választék is (Boráros tér, Köki, Határ út, Népliget, jelenleg Nagyvárad tér elérhető közvetlenül, mindegyik kb. fél óra alatt).
Kisebb üzletek, Lidl, gyógyszertár, rendelő helyben, de a soroksári bevásárlóközpont is 5 perc autóval, ahol tényleg szinte minden megtalálható! Általános iskolákból is van több, színvonalas szinte mindegyik. Középiskola a szomszédos Pestszentlőrincen van néhány, azok közül is a legtöbb jónak mondható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!