Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Budapesten, vagy környékén...

Pupusz kérdése:

Budapesten, vagy környékén hova lenne érdemes költözni 4 gyerekkel, akik hamarosan középiskolások lesznek Bp-en, aztán egyetemisták?

Figyelt kérdés
Csendes, nyugodt helyen szeretnénk élni, ahol nincsenek dugók, vagy nem állandóan és jó a tömegközlekedés is. Csak családi ház jöhet szóba, lehetőleg normál, vagy nagyobb telekkel (min.1000nm) és a szomszédok ne legyenek az arcunkban, azaz sem sorházat, sem ikerházat, sem semmiféle lakótelep jellegű megoldást nem szeretnénk. Építési telek is tökéletes lenne megfelelő helyen. Az sem baj, ha nagyobb, de 10.000nm-nél nagyobbat azért nehezen tudnék elképzelni. Olyan vidéki város, község, falu is jó lenne, ahonnan van megbízható vonat járat Bp-re. Feltételek: Közelben (10-15km) gyermekorvosi ellátás, patika, közért. Legyen étel házhozszállítás, Tesco, vagy Auchan házhozszállítás, mindegy milyen messziről. Akár tanya is jó lenne, ha ilyen lehetőségek vannak. Az sem gond, ha építkezni kell, csak legyen víz, villany, gáz, csatorna és lehetőleg beton út, vagy legalább murva, ha egyáltalán létezik ilyen komfort kínálat tanyán. Ha nem, akkor esetleg hajlandó lennék némi ésszerű kompromisszumra ezekkel kapcsolatban. Feltétel lenne még, hogy tömegközlekedéssel 1 órán belül be lehessen jutni Bp belső kerületeibe. Lehetőleg autóval is. Na, meg a közbiztonság is lényeges szempont. Kérem, hogy az anyagi korlátokat most ne vegyük figyelembe, csak a fenti feltételeknek való minél inkábbi megfelelést! Előre is köszönöm a válaszokat!

2020. szept. 6. 05:31
1 2 3
 11/28 anonim válasza:
87%
Ha vidék is szóba johet, akkor bátran ajanlom Veszprémet. Szép, nyugodt megyeszékhely. Környezetében vannak kisebb települések, ahol biztosan találnál megfelelő házat. Reggelenként a bejutás a központba nem veszes, nem szoktak hatalmas dugók lenni. Az ország egyik legjobb középiskolája (Lovassy) található Veszprémben, de vannak más jó gimnáziumok, illetve szakgimnaziumok is. Egyetem is van, bár az nem annyira kiemelkedő. Budapest autóval kb 1-1,5 óra, de a vonat-kozlekeses is jó arra felé. Balaton pedig 10 perc a várostól. Nagyszerű város, a környéke is szuper, igy en mindenkepp ajanlom figyelmetekbe.
2020. szept. 6. 09:27
 12/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm, szeretem Veszprémet. Veszprém megyében születtem.
2020. szept. 6. 09:34
 13/28 anonim ***** válasza:
74%

Vácot és környékét én is javasolnám.

Leginkább az igényeidnek Berkenye felelne meg, egy tökéletes szépségű sváb falu a Börzsönyben, cigánymentes, ezért jó drága is.

10-12 km-re van Váctól, mégis jól szeparálva van a világtól, zsákfalu.

Azt nem tudom, hogy a Tesco és az Auchan szállít e oda - ezt a kitételt amúgy is elengedném a helyedben - mert mi 35 km-re lakunk Budapesttől, 25 km-re ezektől és hozzánk bizony nem szállít ki egyik sem.

2020. szept. 6. 09:35
 14/28 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem rajtad kívül rengetegen küzdenek még ugyanezzel a gonddal. A lányom és a párja is kb. egy éve keres olyan ingatlant, ami lakható (nekik a pénz sem mindegy), viszonylag jó a közlekedés Budapestre, élhető a hely és kevés a kisebbség. Ők is agglomerációban gondolkodnak, mert a munkahely Budapesthez köti őket és nem szeretnének naponta több órát utazással tölteni. Most még megoldják valahogy, de ha gyerek(ek) lesz, az szinte megoldhatatlan.

Magyarország egy hatalmas vízfej, minden a fővárosban van, vagy az ország nyugati részén, tényleg azt érik el, hogy ezek a környékek már most megfizethetetlenek és közben meg élhetetlen szinte mindegyik a dugók és a közlekedés miatt.

Ráadásul azt látom, hogy az eddig csendesebb, vidékiesebb agglomerációs részek elvárosiasodnak a rosszabb értelemben. Egymás nyakában vannak a házak, szinte semmi magánélet, zsúfoltság, megszűnt a nyugalom és a csend. Akik kiköltöznek a városból (tisztelet a kivételnek) , fogalmuk sincs, hogy a vidéki életnek is vannak "szabályai", amik ugyan sokszor íratlanok, de attól vannak.

2020. szept. 6. 09:39
 15/28 anonim ***** válasza:
81%
Az agglomeráció sajnos szívás. Én xv, xvi.kerületben gondolkodnék. Vannak ott is nagyobb telkek, és a közlekedés se rosszabb, viszont van BKV.
2020. szept. 6. 09:57
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Rákosszentmihály, Sashalom.

Egyébként mi Rákoscsabán élünk és imádjuk. Bár nem a belvárosban dolgozunk.

2020. szept. 6. 11:47
 17/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, a rákosi rész még szóba jöhet. Laknak arrafelé ismerősök. Bár Pesti út és társai elég borzalmasak, de ahogy többen is írjátok, mindenhol azok. Az anyagi részére nem azért írtam, hogy ne vegyük most figyelembe, mert meg tudnék venni egy egész kerületet, vagy kisvárost. Azért írtam ki így a kérdést, mert ez is épp elég sok kritérium, amit felsoroltam. Gondoltam, legalább a helyszín legyen meg, ami még élhető, kényelmesen közlekedhető, de ezek szerint nincs már ilyen. Mindenhol dugó van. Élhető még talán van, de dugómentes már nincs, csak jóval messzebb, mint szerettem volna. Köszönöm a véleményeket, javaslatokat! Ezek szerint sokkal jobb hely, mint ahol most élünk, nincs Bp-hez közel, HÉV, vonat, busz itt is van, úgyhogy kár is lenne a gyerekeket kiszakítani a környezetükből. Köszönöm még egyszer!
2020. szept. 6. 18:27
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

XVIII. kerület, Pestszentimre.

Biztonságos, de azért a leendő szomszédaidnak járj utána, mert előfordulnak cigók.

Vannak nagyobb telkek is, bár a legtöbbjük csak 500-600 négyzetméter körüli.

Dugó a Nagykőrösi út belső részén (M5-bevezető) szokott lenni a reggeli csúcsban, viszont ezt a buszok kikerülik, mert van buszsáv! :) Én 54-essel járok egyetemre, a menetidő a Borárosig a reggeli csúcsban nagyon maximum 45 perc a 30 helyett. Vonat is van Köki és a Nyugati felé, de az tömött és elég döcögős, viszont még így is jobb, mint a kocsi. Szóval összességében a többi külső "településhez" képest szerintem kiemelkedően jó a bejárás, sok a busz-választék is (Boráros tér, Köki, Határ út, Népliget, jelenleg Nagyvárad tér elérhető közvetlenül, mindegyik kb. fél óra alatt).

Kisebb üzletek, Lidl, gyógyszertár, rendelő helyben, de a soroksári bevásárlóközpont is 5 perc autóval, ahol tényleg szinte minden megtalálható! Általános iskolákból is van több, színvonalas szinte mindegyik. Középiskola a szomszédos Pestszentlőrincen van néhány, azok közül is a legtöbb jónak mondható.

2020. szept. 6. 22:35
 19/28 anonim ***** válasza:
Nekünk Dabason van majd' egy hektáros telkünk, már messzebb van Pesttől, és még ott is viszonylag ritkának számít, hogy valakinek ekkora földje legyen, úgy, hogy az nem szántó, zártkert, hanem belterületi telek.
2020. szept. 7. 07:51
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
IV. kerület, valamint a XV. kerület. A IV. kerület kertvárosi része például kifejezetten kisvárosias, de egy pillanat alatt ott van az ember a vasútállomáson, vagy Újpest Központban.
2020. szept. 7. 09:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!