El lehet adni úgy egy lakást, hogy visszabérlem?
Figyelt kérdés
Vidéken, az osztrák határ mellett van egy 55 m2-es, vadonatúj lakásom. Csak ideiglenesnek vettem, mert jövőre építkezni szeretnék. Viszont úgy néz ki, jövőre több pénzre lesz szükségem, és nem tehetem meg, hogy új építkezzem, hogy kb. 10 millió ebben a lakásban áll. Közben viszont kiköltözni sem szeretnék.
Mennyire éri meg eladni és visszabérleni? Egyáltalán van ilyen adásvételre igény, érdeklődés?
Fél éve adtam el a régi lakásom, de ott egy befektető sem érdeklődött, pedig könnyen kiadható lakás volt. Túl drágák lettek a lakások ehhez, hogy a befektetőket érdekelje?
2020. szept. 2. 21:21
2/8 anonim válasza:
Igen, el lehet. Sőt, a tulaj még örül is neki, ha nem kell vesződnie az esetleges felújítással és bérlő keresésével meg az egész cécóval.
3/8 anonim válasza:
Ehhez olyan vevőt kell találnod aki kiadná albérletbe és nem élni akar benne. Viszont így is benne van az a kockázat ha eltelik mondjuk 1 év és a tulaj úgy dönt hogy beköltözne, vagy a családját tenné oda, vagy ismerősét vagy kitudja, vagy tovább adná és az új tulaj nem akarja kiadni akkor mit csinálsz? Másrészt az albérlet mocskosul nagy pénzkidobás tehát havi szinten jóval több pénzed megy el lényegében a semmire. De te tudod.
4/8 A kérdező kommentje:
A pénzre csak kb jövő tavasszal lenne szükségem, és utána tavasszal már költöznék is ki. Igaz, ez jelent nekem kb 1.5-2 milliós veszteséget, de cserébe a kb 10 millió forintomat a tervezett előtt tudom felhasználni.
2020. szept. 2. 21:47
5/8 anonim válasza:
Így hirdesd meg. Sokan veszik befektetésnek.
Merre van?
6/8 anonim válasza:
Szerintem is el lehet, csak egy 20 millióért hirdetett lakást ne 100ért akarj visszabérelni, mert aki befektetésre vesz, az szeretne a 10%os megtérüléshez minél közelebb kerülni
7/8 anonim válasza:
Meg lehet oldani. Nálunk a társasházban hárman is így adták el a lakásukat, még mindig benne élnek. Mondjuk ez Budapest agglomerációja. Az fontos, hogy már úgy hirdesd meg, hogy ~2 évig fixen visszabérelnéd.
8/8 anonim válasza:
Ismerek én is ilyet, aki pont ezt csinálta, mint te. Kellett a pénz az őj házba, az nyelte a végtelen mennyiségű pénzt de még mindig nem sikerült befejeznie ennyiből, így muszáj volt továbbra is laknia valahol. Több, mint egy évig lakott még ugyanabban a lakásban, bérelte baráti áron.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!