Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyit engednél az àrból?

Mennyit engednél az àrból?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Szóval az érdekelne, ha ti 32,5M-ért árulnátok a házatokat, mi lenne az ár alja? Mindentől függetlenül, csak a puszta számok tekintetében?

Illetve mennyire illik megkérdezni, hogy miért kerül eladásra az ingatlan?

2020. aug. 22. 05:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
28%
5%ot.
2020. aug. 22. 07:39
 2/13 anonim ***** válasza:
72%

Megkérdezni eleve nem illik, az nem rád tartozik, miért adják el.

Mellesleg vagy nem válaszoltnak erre, vagy ha valami olyan ok lenne, ami negatívan hathat, akkor egyszerüen nem mondják meg.

2020. aug. 22. 07:42
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Hogy miért kerül eladásra az ingatlan, azt teljesen felesleges megkérdezni, mert ha valami kellemetlen szomszéd, vagy egyéb zavaró tényező miatt, azt úgysem fogják elmondani, csak hazudnak valamit.

Aki kisebbre/nagyobbra akarja váltani, az úgyis el fogja mondani magától is.

Ha én árulnám a házamat, akkor tudnám, hogy mennyi az ingatlan reális ára és azt írnám ki fixárként, de a szövegbe is beleírnám, hogy alku nem lehetséges. Aztán akinek így is kell megveszi, aki nem nem, az nem.

2020. aug. 22. 07:44
 4/13 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem kell valamennyi alkulehetőséget adni, ez hozzá tartozik ehhez a műfajhoz. (Kivéve, ha valamiért nagyon olcsón hirdeted.) Amikor mi vettünk jó állapotút, jó helyen, kb. 5% alku volt benne. Amikor 1M-val olcsóbb volt, mint a többi a környéken (rossz állapot miatt, de jó helyen), akkor nem volt benne alku.
2020. aug. 22. 07:48
 5/13 anonim ***** válasza:
79%

Én ha 30 M-ért szeretném eladni, akkor 32-33 között hirdetném, mert vannak vevők, akik nagyon szeretnek alkudni. Így 2-3 milliós alku révén elégedetten távoznak, hogy milyen sokat tudtak alkudni. De ha nem mer ennyit alkudni, mert szerény, csak mondjuk egy példa, 32,9-ről 32-re, akkor főleg jól járok.

Ha szinte kifogástalan a lakás, akkor a fix áras megoldás is tetszik. De egy vevő mindig talál alkudnivalót.

2020. aug. 22. 08:12
 6/13 anonim ***** válasza:
37%
1-1,5 milliót. Többet nem engednék. Óvatosan ki lehet puhatolni, miért kerül eladásra. Ebből is kiderül az eladó motiváltsága, és lehet következtetni az alkuképességére. Aki gyorsabbanbel akarja eladni, az hajlamosabb akár többet engedni.
2020. aug. 22. 08:14
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Tőlem eddig minden vevő vagy vevőjelölt megkérdezte. Adtam el lakást és most egy házat hirdetek. Én is kérdeztem már eladótól, bár olyan is volt, ahol az eladó vagy az ingatlanos kérdés nélkül is mondta. Hogy az igazat-e, azt nem tudom.

32,5-nél 30 lenne az alja.

2020. aug. 22. 08:15
 8/13 A kérdező kommentje:
En szeretnek venni. 30at szannank ra, de hatalmas a birtok es nincs korbekeritve, igy a 30bol meg ki kellene jojjon a kerites is... ezert vagyok bajban. Iranyarkent van megadva, azert gondolom, hogy az alku benne van. Ez itt a kornyekunkon egy dragabb ingatlan, meger annyit, nem azt mondom, csak itt a hazak alt 20-25 kozt vannak a felujitottak. Nekem az pluszpont, hogy kint van a varos legszelen, 1 szomszed van csak, de pl busz nem megy, gaz nincs... szoval jah, nem tudom, mennyit merjek alkudni 😅
2020. aug. 22. 09:26
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Megpróbálni mindig lehet, ha az eladó nem megy bele, akkor még mindig maradhat az eredeti ár.

Az jó indok lehet, hogy körbe kellene keríteni, másrészt meg nem igazán hiszem, hogy sokan akarnának ennyire kiesö helyen venni valamit.

Az meg nem teljesen mindegy, hogy a 20-25 közti ingatlanokhoz mekkora telek tartozik, ha ott jóval kisebbek, az indokolja az alacsonyabb árakat.

2020. aug. 22. 09:52
 10/13 anonim ***** válasza:
70%

"Megkérdezni eleve nem illik, az nem rád tartozik, miért adják el."

Pont fordítva, mindig meg kell kérdezni, mert sokszor kap az ember őszinte választ és abból lehet következtetni az alku mértékére (válasz hiányában meg lehet, hogy el sem jutnak egy ajánlatig).

Az, hogy mennyit engednék függ attól, hogy mit adok el (mennyire kapós az adott típusú ingatlan). Valahol 8% körül engednék.

2020. aug. 22. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!