Szilikát (vagy gáz szilikát? vagy Mátra falazóblokk?) házat meg szabad venni, vagy nem?
Sziasztok!
Konkrétan egyébként egy egy szintes, cseréptetős, (elvileg)1994-ben épült házról van szó. Ezt a szilikát nevű építőanyagot emlegetik sokféleképpen: gázszilikát, Mátra falazóblokk, hamisított magyar ytong, gázbeton. Amennyire tudom, előnye a jó hőszigetelő képessége, de hátránya a rossz hőtartó képessége, a kicsi teherbírása, állítólag szivároghat belőle valami gáz valameddig, illetve még olyat is olvastam hogy tartalmazhat radioaktív anyagokat is... (Ez utóbbi talán már sok egy kicsit :-)
Röviden: meg szabad venni egy ilyen házat, vagy nem? (Repedések, vizesedés nem látszik a falakon sehol. Alap ok.)
Köszönöm a válaszokat!
Nyugodtan megveheted!!
ÉN a rendszerváltozáskor építettem, Visontaiból. és mai napig egészséges vagyok. Teherbírása is kitűnő! Tetőtér beépítésű, 160 m2 hasznos területű, és bramac cserepes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!