A 0-ás igazolásokat a lakás átadásakor is ráérek bemutatni?
Figyelt kérdés
Mert van egy kis hátralék a közüzemi számlákból és amíg nem fizet a vevő addig nem tudom kifizetni ezeket.2020. júl. 8. 11:49
1/7 anonim válasza:
Beleírjátok a szerződsbe, vagy mindenképp jelezd a dolgot.
Amúgy a mérő átíráskor a korábbi tartozás a tiéd. Átírást amúgy is csak adásvétel után érdemes megtenni.
2/7 anonim válasza:
Nem kell 0-ás igazolást mutogatni.
Átírjátok a közműveket, neked a tartozás megmarad, neki meg nem lesz semmi tartozása, nem lesz semmi dolga.
3/7 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam ilyenkor szokás 0-ás számlát adni a vevőnek. Amúgy együtt kell átíratnunk a közműveket? Nem tudja egyedül elintézni majd?
2020. júl. 8. 12:32
4/7 anonim válasza:
de, én mint vevő, egyedül intéztem az összes közművet.
5/7 anonim válasza:
Én együtt mentem midenhova az eladóval, és irattuk át a közműveket a nevemre. Arra emlékszem, hogy a vizet ott helyben ki is kellett fizetnie. Villanyt, gázt meg az addigi óraállás alapján kipostázták az új címükre.
6/7 anonim válasza:
Még akár a foglaló/előlegből is kiegyenlítheted. Akkor van gond és azért kell a 0 igazolás, mert lehet olyan eset, amikor még nem kapcsoltak ki, de másnap már kijönnek és lekapcsolnak. Közben meg átadod a lakást, a vevőd meg ott fog állni, hogy nincs közműve, mert az még a te neveden fut. Aztán elkezdtek veszekedni. Ezért kell igazolni, hogy nincs "lejárt" tartozásod. Gyakorlott és jó ügyvéd figyelmet fordít erre, hogy az általa képviselt feleknek ne keljen ilyen esetben szívni.
7/7 anonim válasza:
Én előre aláírtam, meg adtam meghatalmazást a vevőmnek, így még azt is átírhatta, amihez kelettem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!