Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A 0-ás igazolásokat a lakás...

A 0-ás igazolásokat a lakás átadásakor is ráérek bemutatni?

Figyelt kérdés
Mert van egy kis hátralék a közüzemi számlákból és amíg nem fizet a vevő addig nem tudom kifizetni ezeket.
2020. júl. 8. 11:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Beleírjátok a szerződsbe, vagy mindenképp jelezd a dolgot.

Amúgy a mérő átíráskor a korábbi tartozás a tiéd. Átírást amúgy is csak adásvétel után érdemes megtenni.

2020. júl. 8. 12:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell 0-ás igazolást mutogatni.

Átírjátok a közműveket, neked a tartozás megmarad, neki meg nem lesz semmi tartozása, nem lesz semmi dolga.

2020. júl. 8. 12:15
 3/7 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam ilyenkor szokás 0-ás számlát adni a vevőnek. Amúgy együtt kell átíratnunk a közműveket? Nem tudja egyedül elintézni majd?
2020. júl. 8. 12:32
 4/7 anonim ***** válasza:
67%
de, én mint vevő, egyedül intéztem az összes közművet.
2020. júl. 8. 12:48
 5/7 anonim ***** válasza:
93%
Én együtt mentem midenhova az eladóval, és irattuk át a közműveket a nevemre. Arra emlékszem, hogy a vizet ott helyben ki is kellett fizetnie. Villanyt, gázt meg az addigi óraállás alapján kipostázták az új címükre.
2020. júl. 8. 14:24
 6/7 anonim ***** válasza:
83%
Még akár a foglaló/előlegből is kiegyenlítheted. Akkor van gond és azért kell a 0 igazolás, mert lehet olyan eset, amikor még nem kapcsoltak ki, de másnap már kijönnek és lekapcsolnak. Közben meg átadod a lakást, a vevőd meg ott fog állni, hogy nincs közműve, mert az még a te neveden fut. Aztán elkezdtek veszekedni. Ezért kell igazolni, hogy nincs "lejárt" tartozásod. Gyakorlott és jó ügyvéd figyelmet fordít erre, hogy az általa képviselt feleknek ne keljen ilyen esetben szívni.
2020. júl. 8. 19:12
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én előre aláírtam, meg adtam meghatalmazást a vevőmnek, így még azt is átírhatta, amihez kelettem volna.
2020. júl. 8. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!