Kisvárosi olcsóbb ingatlan, rosszabb munka, vagy nagyváros drága ingatlan, de jobb munkával?
Elérkeztem életem saját ingatatlan vásárlásához. A probléma az, hogy a nagyváros, ahol most élek borzasztóan drága. Az átlag ingatlan árak nagyjából a duplája, mint a kisvárosé, ahol születtem. De itt egész jó fizetést kapok, a kisvárosban csak minimálbérre számíthatok.
Tehát kisvárosi olcsóbb ingatlan (15millió), kisebb fizetéssel és korlátolt lehetőségekkel mind munka, mind szórakozás terén, vagy nagyvárosi drágább ingatlan (35millio), de jobb állás, több lehetőséggel?
Állami támogatás,ami gyerek után járna,mint a csok, nem jöhet szóba. Nem lesz gyerekem.
Szivem szerint a nagyvárost választanám. De az eszemmel tudom, hogy 30 milliót egész életemben fizethetek. Előny még a munkán kívül, a szabadidős lehetőségek, sportolási lehetőség, tömegközlekedés, esetleg később továbbképzés.
A kisváros, de, nagyon beszűkült, a diplomám ellenére max eladói munkát kaphatok. Még egy rendes cukrászda sincs. De ott él édesapám, többet láthatnám.
Meg van az önerőd? Melyikhez? Mert az sem mindegy. 200 nettóval egyedüli keresőként nem mernék bevállalni 35 milliós ingatlan, lehet, a bank sem adna hitelt. Bár nem tudom, hitelre akarod-e venni.
Viszont vidéken minimálbérre nehezen adnak 15 milliósra is hitelt, attól függ, mennyi önerőd van meg.
A hugom önerő nélkül kapott 140-es fizetésre 18 milliót.
Talán 30 felett én se kapok, de annyit tudok pótolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!