40 milliós ingatlan vásárlása előtt állunk. Az eladó az adásvételi szerződés megkötésekor 20 milliót szeretne látni (a másik felét birtokbaadáskor). Szerintetek arányos-e az első 20 M-s vételárrészletért a teljes tulajdoni jogot "kérni cserébe"?
" Elég ritka, hogy a további 90% birtokba adáskor legyen fizetve. "
ez így van, általában venni akarnak egy másikat belőle az emberek, amit ugyan úgy ki kell fizetni.
Mikor lenne a birtokbaadás?
"Amit tudtok tenni, hogy adtok pl 10% foglalót, majd 2-3 nap múlva, amikor már széljegyzetben rajta lesztek a tulajdoni lapon akkor kifizettek 20millió mínusz 10%-ot."
Ezt nem egészen értem!
Akkor a 10% foglaló lerakása után már a földhivatalba megy az adásvételi? Én még ilyet nem hallottam, de ilyenbe bele se mennék!...de más sem, ha nem totál elmebeteg.
Világosan leírtam a 4-es válaszomban!
Maradjunk a vásárlásnál:
Elmegyek megnézem, ha tetszik lefoglalózom - manapság már csakis ügyvédnél, de 20-25 éve meg elismervény ellenében a tulaj markába nyomtuk - utána a vevő ügyvédje elkészíti az adásvételi tervezetet, átnézzük vevő és eladó, ha megfelel együtt elmegyünk az ügyvédhez, ott mindketten aláírjuk az adásvételit, kifizetem a vételárat (mínusz foglaló), az ügyvéd ellenjegyzi és beviszi a földhivatalba és ennyi. Eladáskor ugyanez a menet.
Mindezt készpénzesként mondom, a hitelesnél másképp van. Ott az ügyvédnél az önrészt kell átadni vagy letétbe helyezni az eladó részére és a bank utalja a többit.
Én nem ismerek más módszereket, így nem is tudom, hogy miről beszélsz, de meggyőzhető vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!