Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Én miért nem érdemlek saját...

Én miért nem érdemlek saját otthont?

Figyelt kérdés

27 éves vagyok, 2 éve dolgozom tanárként. Állandó harc a megélhetésem a 150 ezres fizetésemből albérletben.

Ha végignézek a korábbi gimis osztálytársaimon, legalább 80%-uknak van már saját lakása, sokaknak családi háza.

Megyeszékhelyen élünk (Győr), mégis tudtak venni itt saját ingatlant maguknak, míg én még egy pici panel garzont vagy egy félig összedőlő világvégi falusi házat sem tudnék kifizetni.

Miért érek én ennyire keveset?

2020. jún. 15. 10:30
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
27%

"Aki tanárnak megy, az tudja mit miért vállal."

Ez nem így van.

Amikor versenyzel az oviban, hogy a legjobb ált. isibe vegyenek fel, ahol versenyzel, hogy a legjobb gimibe vegyenek fel, stb., ott senki nem mondja, hogy hugyérszarér tanítanak a tanárok, sőt. Nekünk végig azt mondták, hogy mi leszünk az elit, anyagilag is, kapkodni fognak értünk, és olyan szellemi munkát végzünk, amire csak a népesség kis része képes.

Ezt hallgattunk az iskola falain belül - én 31 éves koromig voltam nappalis, több egyetemre jártam -, és kilépve a munkaerőpiacra felfoghatatlan sokként ért, hogy ez nem így van, ahogy mondták.

Már az is, hogy nekem kellett pályázni munkáért, nem engem kerestek meg.

Hidd el, nagyon gyorsan fordult a világ, és fordul néhány évente még megdöbbentőbb módba.

Tehát az újdonság, hogy 150 a fizetés.

Sőt, ez nem is fog emelkedni 20 éven át sem, ha nem a közalkalmazotti kötelező sáv alja ez, hanem valamivel fölötte.

2020. jún. 16. 22:19
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

"Én miért nem érdemlek saját otthont?"

Te tanárként nem tudod, hogy a lakásokat nem érdemért, hanem pénzért adják?!

2020. jún. 17. 10:46
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

21: én nem tudom, te milyen burokban éltél, de mi legkésőbb gimiben tudtuk, hogy a tanári fizu kb semmi, az összes tanárunk nyomta a magánórákat suli után. Meg ez úgy általában véve is benne van a köztudatban. Arra meg hadd ne mondjak semmit, hogy miközben agyonképezted magad, egyszer sem jutott eszedbe utánanézni, hogy mennyiért is teszed mindezt. Azért ezt legkésőbb az egyetemi évek alatt nem árt feltérképezni. Annyira életszerűtlen, amit leírsz, hogy te végig azt hitted, hogy majd a lábad elé borulnak, amint kiesel az iskolapadból, és sokszázezres fizut ajánlanak, hogy felfogni is nehéz. A környezetedben sem volt soha senki, aki említette volna, hogy a tanári fizu egy albérletre sem elég?

Nem rosszindulatból írom, esküszöm, csak nekem ez totál hihetetlen.

2020. jún. 17. 10:58
 24/34 anonim ***** válasza:

23: Pont azért írtam le, mert nagyon más, mint amit te gondolsz.

Ha ugyanazt gondolnád, nem lett volna semmi értelme, hogy megismételjem.

Remélem, sosem gondoltad azt, hogy csak az létezik, amiről tudomásod van.

2020. jún. 17. 14:09
 25/34 anonim ***** válasza:
83%

... gyakorlatilag amit TE tudtál gimiben, azt kéred számon a Kérdezőn, hogy mért nem aszerint döntött. Ez egy akkora ostobaság, mert mivel ő erről nem mondott semmit, nem tudhatod, hogy Ő mit tudott erről gimiben.

Az meg a másik, hogy csak állami iskoláról beszélsz, pedig vannak magániskolák is, ahol 1 M Ft a havi tandíj, és OKJ-képzések, ahol akár 15-20 000 Ft-os órabért is kapnak a tanárok.

Inkább te vagy egy gondolkodási és információs burokban, hogy ténynek veszed, hogy tőled távol élő ismeretlenek biztosan ugyanazt tudják, mint te, sőt, meg is szidod őket amiatt, hogy nem. ROTFL :)

2020. jún. 17. 14:14
 26/34 anonim ***** válasza:
Állami iskoláról beszélek, mivelhogy a kérdező a 150 nettojaval nyilvan nem magánban dolgozik. Amúgy a kerdezotol en semmit nem kértem számon, a te kommentedre reagáltam, amelyben kifejtetted, hogy neked mekkora pofaraeses volt ez az egész. Ahhoz képest, hogy milyen művelt vagy, értelmezni nem magyon sikerült a leirtakat.
2020. jún. 17. 15:14
 27/34 A kérdező kommentje:

Tényleg fogalmam sem volt arról, hogy egy tanár ilyen rosszul keres. Apukám portás, anyukám takarítónő és ők mondták mindig, hogy tanuljak tovább, mert a diplomás emberek sokat keresnek.

Nem ismertem diplomás embereket, nem olyan családból származom, ahol továbbtanultak az emberek. Én csak a tanáraimat láttam magam előtt, hogy az, amit csinálnak, egy olyan munka ami hasznos és van értelme, ezért jelentkeztem tanári szakra.

2020. jún. 17. 15:45
 28/34 anonim ***** válasza:

Akkor teljesen rendben van, már többet értél el, mint szüleid.

Javaslom, hogy kezdj el korrepetálni tanítás után. Havi 30-40-50 ezer forint pluszpénz sokat lendíthet az anyagi helyzeteden.

2020. jún. 17. 21:28
 29/34 A kérdező kommentje:

Semmivel nem értem el többbet, mint a szüleim.

Ők is egész életükben nyomorgotak és rám is ez vár.

2020. jún. 18. 08:05
 30/34 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező, kaptál 28 válasznyi segítséget és tanácsot és erre képes vagy idehányni egy ilyet, hogy rád is nyomor vár, mint a szüleidre?

Bocs, hogy ezt mondom, de ne csodálkozz, ha lúzerként éled le az életed, belefetrengeni az önsajnálatba és a körülményeket okolni mindig könnyebb, mint felemelni a seggünket és tenni azért, hogy jobb legyen. Kaptál rengeteg tanácsot, hogy mivel növelheted a bevételeidet és hogyan indulj neki a lakásvásárlásnak, kezdd el még ma.

2020. jún. 18. 08:15
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!