Fiatalok hasonló szituációban. Mik a terveitek?
Ingatlan vásárlás előtt állunk, de már hónapok óta döbbenten vesszük észre, hogy az általunk elfogadható árért (max 30M Ft), csakis lepukkant, erősen felújításra váró, vagy vályog és/vagy pala tetős házakat lehet venni.
Az is elég fura, hogy a lakás árak = családi ház árak. Pedig szerintem értékben ég és föld a különbség...
Erősen elgondolkoztam, hogy a családommal külföldre költözök, mert ha már albérletbe tudunk csak menni, az legalább ne egy ilyen országban legyen...
Az ilyennel pl mi a gondod?
Ez volt a második, az 511 db-ból, amikor beállítottam a keresőt.
(Nem néztem végig)
10 perc Budapest, a bútorokat, kacatokat ne nézd, az magánügy!
11: No igen, és ez nem is egy kezdő ház, hanem egy komplett családnak való.
Szerintem fiataloknak, 1 vagy 2 főnek nem is kellene ilyet venni, pénznyelő, fölösleges.
9: De hát vannak már gyerekek?
A kérdésből az látszik, hogy egyedül vagy vagy egy friss kapcsolatban.
2 gyerekre méretezett ház majd 10 év múlva lesz aktuális, ha ott tartotok. Addig teljesen fölösleges fenntartani akkorát, milliókat dobsz ki fölöslegesen a karbantartásra és rezsire.
Honnan tudod, hogy egyáltalán termékenyek vagytok, vagy sikerül-e a gyerek?
11-es vagyok
Azért állítottam így a keresőt, mert a Kérdező 2 gyerekről beszélt és 70 m2 feletti házról. Miközben kesergett, hogy itt a Balkánon csak düledező vályogokat kapni 2 órányira is Budapesttől, bezzeg külföld...
Nagyjából 2 éve nézegetem családi ügyből kifolyólag az ingatlanokat és tudtam, hogy nincs igaza. Millió van, csak ugye foglalkozni kell a témával.
Hasonló helyzetben? El sem tudod képzelni, milyen jó helyzetben vagy...
Egyedülálló, 26 éves nő vagyok, mesterdiplomás tanárként dolgozom. Nettó 140 ezer a fizetésem, szüleim semmiben nem segítettek, albérletben élek (mármint egy bérlet szobában idegen lakótársakkal) és még így is alig tudok megélni a fizetésemből. Úgyhogy szerintem légy nagyon hálás a jó sorsodért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!