Mennyire biztonságos nőként egyedül élni?
19 éves vagyok és úgy alakult, hogy egyedül fogok élni egy kertes házban, egy kisvárosban. Nem mondom azt, hogy mindenki ismer mindenkit, de mondjuk, mindenki ismeri a város felét. Szóval hamar megtudják majd, hogy én egyedül élek ott. Mennyire biztonságos ez? Bármikor betörhetnek, nem tudnék semmit tenni. Velem is bármit tehetnének. Ilyesmi dolgok. Tudtok további veszélyeket, amikkel vigyázni kell? Milyen megoldások vannak, amivel biztonságosabbá tehetném az egyedül élést?
Te élnél ebben a helyzetben egyedül?
Köszönöm szépen, ha válaszolsz
Úgy gondolom annak kicsi az esélye, hogy akkor törjenek be, mikor tudják, hogy otthon vagy. Ezt általában ott is idősekkel próbálják csak, ahol gyakoribbak a betörések. Szóval szerintem főleg arra kell gondolni, mikor nem vagy otthon. +1 a riasztóra, komoly zárra, esetleg járőrszolgálatra
Egy kutya tartása rengeteg elfoglaltsággal, felelősséggel, és költséggel jár. Főleg egy nagytestű kutyáé.
Illetve még nem tudom milyen komoly értékeid vannak, de lehet azt nem otthon tartanám. Esetleg beszereltetnék egy széfet. Tudom lesz aki szerint semmit sem ér, de azért csak idő, zaj kinyitni vagy kitépni és valamilyen szintű tudás kell hozzá.
Ha hosszabb időre hagyod magára a házat:szerintem jó megoldás még az időzítőkapcsolók használata (lámpára tv-re)
Szomszédot, ha normális, megkérni, hogy nézzen néha oda, szedje ki a hülye reklámújságokat, tegye ki-be a kukád.
Igyekezz, hogy szolgáltatók stb. csak indokolt esetben és mértékig menjenek be, lássanak be.
A lényeg, hogy neked ne essen bajod. Az értékek pótolhatók, ha betörnének és lassan a lelki részét is kihevered.
F33 közepes város, még gimis koromban kirámoltak minket
Az egyedül élésnek vannak előnyei és hátrányai. Ha volt a szomszédomban egyedül álló hölgy biztos lehetett benne, ha valamit nem akart megcsinálni, egy szomszéd pasi megcsinálta neki, ha nem akarta, akkor a feleséggel beszélt, az átzavarta a férjét (ez alól a lepedő akrobatika azért kivétel).
Biztonsági szempontból mindegy, hogy milyen nemű vagy. ha meg akarnak támadni megfognak, de a lopás jobb bolt, mint a rablás, ezért a veszély nem nagy.
Én pasiként sem hordok ékszereket, az értékes tárgyaimat "kidekorálom" ütött-kopottnak, ha pénz van nálam, akkor nem szállok buszra villamosra.
Remélem segítettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!