Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Nem szeretem a lakást amit...

Nem szeretem a lakást amit vettünk?

Figyelt kérdés
Márciusban vásároltunk egy nagy lakást a feleségemmel (+gyerkőcök),a belvárosban, neki mindig is jobban tetszett, én sose voltam odáig érte, de végül belementem, hogy majd megbarátkozom vele, nos ez nem sikerült, már attól rosszul vagyok ha oda kell menni, pedig csak ősszel költözünk be, de semmi kedvem foglalkozni a lakással és költeni rá... Bele vagyok betegedve, hogy megvettük, de nyilván csak nagy bukóval tudunk kiszállni belőle, de már az sem érdekelne csak ne lenne meg...
2020. jún. 1. 14:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Amikor megvettük a lakásunkat szerelmes voltam belé. Gondolatban játszadoztam vele milyen lesz ott élni, imádtam. Aztán átadták a kulcsokat, ott álltunk az üres lakás közepén, körbenéztem és nem tudtam mást mondani, csak azt, hogy úristen, ez nem, az amit akartam. Én nő vagyok, mindig nehezen szokom meg az újat, mindig megvisel a költözés. Megviselt a felújítás is. Aztán beköltöztünk, a szedett-vedett bútorainkat újakra cseréltük, direkt oda, direkt méretre, direkt olyan... És nagyjából 2 év után mondtam azt, hogy már az otthonom és nem csak egy lakás, ami nem olyan, mint amilyennek én azt elképzeltem. A környéket továbbra sem szeretem, de nem itt fogunk megöregedni, így ez kevésbé zavar. :)

Adj magadnak időt. Ha jól tudom a hitel, az adó és minden egyéb miatt általában 5 évig mínuszos kijönni egy ilyen adás-vételből. Ha ennyi idő alatt sem tudod elfogadni, akkor legalább elmondhatod a családnak, hogy te megpróbáltad, de nem megy, költözzetek.

Így most esélyt sem adtál annak a szerencsétlen lakásnak. :)

Próbálj egy kicsit pozitívabban és picit önzőbben is hozzáállni. Végig gondolni pl. azt, hogy mitől éreznéd ott jobban magadat, amiért tehetsz is. Nyilván nem viheted arrébb, de bútorokkal, berendezési tárgyakkal, egyebekkel tehetitek annyira otthonossá, hogy számodra is vonzóbb legyen, ne csak a család számára.

2020. jún. 2. 11:20
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, leginkább a környékkel van bajom, kicsit zajos, hiába nagy a lakás és jó az elosztása, nem igazán esik jól arrafelé menni az autóforgalom miatt...
2020. jún. 2. 20:30
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor adjátok ki albérletbe, és abból vegyetek ki ti is egy bérleményt :) Sokan csinálják.
2020. jún. 5. 23:37
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy 7 éve én sem bírtam ezt a lakást amiben lakunk, most meg könnybelábad a szemem, ha arra gondolok, hogy hamarosan költözni fogunk (kinőttük).
2020. jún. 5. 23:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!